Mummojen joulupuoti on avannut jälleen ovensa Virkkalassa. Vuorossa on jo kymmenes kerta, kun puodista voi käydä täyttämässä villasukkavarastot ja ostamassa joululahjat läheisille ja ystäville. Puodin pystyyn pistänyt Verna Ansas kertoo, että vakituisia asiakkaita on jo käynyt useita, vaikka puoti aukesi vasta hetki sitten.

–Ensimmäiset asiakkaat kävivät jo silloin, kun vasta pesimme ikkunoita ja levitimme tavaroita esille hän kertoo.

Tänä vuonna puodista löytyy yli 30 eri käsityöläisen tuotteita. Tuttuun tapaan valikoimassa on kynttilöitä, pannunalusia, mattoja, kortteja, myssyjä, lapasia, säärystimiä, ristipistotöitä, pöytäliinoja, hiusdonitseja, mansikka-, vadelma- ja omenahilloa sekä punajuurisäilykkeitä. Valikoimasta löytyy myös paljumyssyjä, laudeliinoja, saunatonttuja, tonttulakkeja, pupusukkia ja nukkejen lapasia ja villasukkia, joita jotkut käyttävät myös pienten koirien jalkojen lämmikkeenä. Tämän vuoden uutuuksia ovat puiset kellot, korut ja lämpömittarit sekä virkatut lasten lelut.

Ansas kertoo, että esimerkiksi säärystimiä, myssyjä ja kintaita on nyt paljon saatavilla. Villasukkia on valtavasti ja niin pitääkin, sillä niitä menee. Nyt villasukista on saatavilla paljon myös isoja kokoja ja väriä löytyy isompiinkin jalkoihin. Esimerkiksi pinkit sukat löytyy nyt miehellekin. Ansas kertoo, että viime vuonna sukat uhkasivat loppua kesken, joten kaikki mummot hälytettiin kutomaan niitä lisää. Ainakaan vielä ei ole pelkoa vastaavasta tilanteesta, sillä sukkapöytä pullistelee. Sen huomaavat sisään astuvat asiakkaatkin, jotka päivittelevät, että näissä on ollut tekemistä.

Verna Ansas kertoo, että villasukat ovat yksi joulupuodin suosituimmista tuotteista. Niitä onkin tarjolla pitkä pöydällinen.

Vakiasiakkaat käyvät joka vuosi

Ansas kertoo, että puoti on otettu jälleen ilolla vastaan ja joululahjojakin on jo käyty etsimässä. Monet odottavat sen aukeamista ja kyselevät jo etukäteen, avaako puoti ovensa tänä vuonnakin.

–Sanoin viime vuonna, etten tule enää, mutta taas aloin tehdä töitä puodin eteen, kun joulusta oli päästy. Ihmiset ovat sanoneet, että tulitte sittenkin, Ansas naurahtaa.

–Onhan se kiva, kun ihmiset käyvät täällä. Tämä tuo vaihtelua vuoteen. Monet vakiasiakkaat ovat jo käyneet. On paljon ihmisiä, jotka ovat käyneet täällä joka vuosi kymmenen vuoden ajan.

Viime vuodesta tuttuun tapaan puoti löytyy Okalinnun entisistä tiloista, Virkkalan apteekkia vastapäätä. Avoinna se on 23.12. asti joka päivä klo 9.00–17.00 paitsi 6.12., jolloin puoti on kiinni. Ostoksia voi tehdä vain käteisellä, joten sitä kannattaa varata mukaan. Paljon kaunista ostettavaa nimittäin saattaa löytyä, kuten eräät asiakkaat totesivat puodin valikoimaan tutustuttuaan.

Villasukista löytyy tänä vuonna paljon myös isoja kokoja. Suurempaankin jalkaan on tarjolla värikkäitä sukkia hillitympien sävyjen lisäksi.

Puoti on putkahtanut milloin mihinkin tilaan Virkkalassa

Alkunsa Mummojen joulupuoti sai aikoinaan kirpputoritoiminnasta, mutta laajeni joulupuodiksi, kun Ansas näki Virkkalassa puodiksi sopivan tilan tyhjillään. Kun mukaan saatiin muutama muukin mummo, Säästöpankin vanha tila muuntautui joulukaupaksi. Kun Säästöpankin tilan tuli vakituinen toimija, siirtyi joulupuoti seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Nordean tyhjiksi jääneisiin tiloihin. Sen jälkeen puoti siirtyi osoitteesta Virkkalantie 22 ja jälleen oltiin pankin entisissä tiloissa. Kyseisessä osoitteessa toimi nimittäin aikoinaan Pohjoismaiden yhdyspankki. Nykyiset virkkalalaiset tosin muistavat tilan luultavasti paremmin kellosepänliikkeestä. Tällä hetkellä ollaan siis Okalinnun entisissä tiloissa. Saapa nähdä, missä ensi vuonna.

SMS

Tämän vuoden uutuuksia ovat mm. nämä puiset kellot ja korut.