Nummela Thaiboxing Clubin Nea Sutinen otteli toissa viikonloppuna debyyttiottelunsa Turku Thaiboxing Clubin järjestämissä salikilpailuissa. Vasta 15-vuotias Sutinen sai vastaansa Pori Thaiboxing Clubin Emma Nurmen. Nurmella oli jo jokunen ottelu alla ja hän on aikuisottelija. Huoltajina toimivat Marko Säkkinen sekä Sari Levänen. Säkkinen toimi jokusen ottelun myös pistetuomarina, koska tuomareista oli pulaa. Turun salissa on aina oma tunnelmansa ja tälläkin kertaa ottelut olivat vauhdikkaita ja jännittäviä. 

Sutisen ottelu oli viidentenä, joten hirveän pitkään ei tarvinnut omaa vuoroa odotella ja jännittää. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat todella tasaisia molempien hakiessa osumia lyöntisarjoilla sekä hyvillä vartalopotkuilla. Tilanteet menikin pitkin ottelua aivan tasaisesti ja lähiottelussakaan kumpikaan ottelija ei saanut oikein selkeää otetta toisesta. Kolmanteen erään lähdettiin siis ajatuksella, että se kotiin ja samalla matsi on voitettu. Sutinen aloittikin kolmannen erän todella vauhdikkaasti päästen hieman niskanpäälle, mutta sitten alkoi näkyä Nurmen kokemusero ja hän alkoi saada ottelun kulun itselleen, kun taas vastaavasti Sutinen alkoi väsyä hieman. Silti matsi oli kovaa taistelua viimeiseen kongiin asti, mutta tällä kertaa voitto matkasi Porin kulmaukseen. Sutiselta kuitenkin todella hieno ja hyvä debyytti, josta on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia. 

-Hyvän matsin otti ja ottelussa pystyi pitämään oman pään kylmänä nuoresta iästään huolimatta, Säkkinen pohtii.

-Hieman erilainen valmennustilanne, kun Nea on myös minun kummityttöni, joten toi vähän erilaista tunnetta omaan tekemiseen, hän naurahtaa lopuksi.

Seuraavana on vuorossa kauden päätapahtuma eli SM-kilpailut Lahdessa helmikuun puolessa välissä. Niihin NuTBC:ltä ovat menossa Sari Levänen sekä Ivar Wikström.

-Harmillisesti tällä kertaa emme saaneet yhtään nuorta mukaan, kun ensimmäisen kerran olisi olleet samaan aikaan myös nuorten SM- kilpailut.

Sekä Leväsellä että Wikströmillä on hienoja koitoksia kisoissa edessä ja näitä varten ollaankin treenattu hyvin.

-Jos he saavat omat koneensa käyntiin, niin mestaruus on mahdollinen, mutta kyllä hommia pitää tehdä ja asioiden onnistua. Minulla on kyllä vahva luotto molempiin ottelijoihin, miettii Säkkinen.

Uusi peruskurssi alkaa 27. helmikuuta ja sinne otetaan mukaan vielä ilmoittautumisia. Malliskuun lopulla Nummelassa pidetään NuTBC:n historian ensimmäiset salikilpailut eli sinne kaikki jännäämään nummelalaisten otteluita ja muutenkin katsomaan thainyrkkeilyä livenä. 

Marko Säkkinen, Nea Sutinen ja Sari Levänen (oik).