Muusikko ja digihaitarin maailmanmestari Netta Skog lähtee pian toiselle joulukiertueelleen. Christmas Time II -joulukonserttikiertue poikkeaa Salossa Perttelin kirkossa 7.12. kello 18.00, Lohjalla Nummen kirkossa 8.12. kello 18.00 ja Nummelassa Nummelan seurakuntakeskuksessa 14.12. kello 18.00.

Viime vuonna ensimmäisen joulukiertueensa tehnyt Skog sai konserteillaan upean vastaanoton ja halusi tästä inspiroituneena jatkaa kiertuettaan tänä vuonna. Luvassa on erilaisia versioita tutuista ja niistä vähän tuntemattomammistakin joululauluista, joihin Skog on tehnyt sovitukset digiharmonikalle ja laululle.

–Viime vuonna alkunsa saanut Christmas Time -joulukonserttikiertue oli sen verran menestyksekäs, että melkein kaikki kirkot olivat tupaten täynnä. Oli ilo nähdä, kuinka paljon ihmisiä oli tullut kuuntelemaan juuri minun versioitani joululauluista, vaikka Suomessa pyörii samaan aikaan monen monta erilaista joulukiertuetta. Ilahduin myös siitä, että monet olivat heittäneet ennakkoluulonsa roskiin haitarin suhteen ja lähtivät positiivisin mielin kuuntelemaan, miten digihaitari toimii kirkkoympäristössä, Skog kertoo.

–Tänä vuonna luvassa on viime vuoteen verrattuna muutamia samoja, mutta myös monia uusia lauluja. Ja sama tuttu tyyli, että kuulijan sulkiessa silmänsä ei todellakaan tiedä että kyseessä on haitari, jolla nuo kaikki äänet tehdään, Skog jatkaa.

Hän haluaa tarjota joulutunnelman kaikille.

–Syy siihen, miksi haluan järjestää joulukiertueeni kirkoissa on ehdottomasti se, että tahdon jokaisen ihmisen olevan vapaa hakemaan joulutunnelmaa konserteistani, vaikka ei olisikaan siihen välttämättä taloudellisesti varaa. Tästä syystä jokaiseen joulukonsertiini on vapaa pääsy, mutta vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10e. Sen voi halutessaan maksaa kirkon ovella konserttiin saapuessaan, jolloin saa myös itselleen konsertin ohjelman.

–Tervetuloa kokemaan erilainen joulutunnelma kanssani! Luvassa on yllätyksellisiä kappalevalintoja ja mitä mielenkiintoisimpia versioita ihanista joulubiiseistä! Skog toivottaa.

Netta Skog (Kuva: Sami Helenius)

Netta Skog

Skog on 29-vuotias muusikko, joka on tuttu varsinkin heavy metal-ympyröistä. Hän on aikoinaan soittanut Turisas- ja Ensiferum-yhtyeissä ja viime vuonna hän oli vierailijana NightwishinSuomen keikoilla. Soolotuotantona Skog teki kuluvan vuoden syyskuussa The Greatest Movies of All Time -kiertueen Suomessa ja kiersi kuusi eri konserttisalia, joista muun muassa Espoon Sellosali oli lähes loppuunmyyty.

Skog esiintyy keikoillansa digiharmonikallaan, joka mahdollistaa sen, että kaikki kuulostaa siltä kuin mukana olisi isompikin orkesteri. Vaikka soitin on haitari, ei itse haitarin soundia välttämättä edes kuule.