Nummela Thaiboxing Club isännöi ensimmäistä kertaa thainyrkkeilyn salikilpailuja 23.3. Ottelut käytiin NuTBC:n yhdessä kunnan kanssa uudistamassa Nummelan Kamppailutilassa. Kilpailuissa oteltiin yhteensä yhdeksän ottelua. Lisäksi jaettiin stipendit parhaalle juniori- sekä aikuisottelijalle. Stipendit lahjoitti Concrete Urakointi Oy. Stipendin sai junioreista Combat Academyn Peter Divakov ja aikuisista NuTBC:n Marttin Kivisaar.

Kilpailujen toinen sponsori RKR Rakennus Oy tarjosi katsojille ilmaisen sisäänpääsyn otteluihin. Järjestelyt toimivat hyvin ja kilpailut menivät sulavasti, missä auttoivat seuran omat talkoolaiset. Kilpailujen aikana salilla oli kävijöitä noin 150, joten tunnelma oli mukavan tiivis. Enemmänkin olisi mahtunut väkeä, mutta ensi kerralla sitten.

Ottelijoita oli tullut pääkaupunkiseudun seuroista sekä Lahdesta ja Kotkasta asti. Ennen kilpailuja järjestetyt avoimet sparrit olivat myös menestys, koska mukana oli harrastajia monista seuroista. Sparreissa nähtiin myös monta arvokisamitalistia sekä tuore ammattilaisten maailmanmestari Deo Phetsangkhat Helsingin Combat Academyltä.

Nea Sutinen tuulettaa voittoaan. (Kuva: Sari Levänen)

Voitto Nea Sutiselle

Nummelan omat ottelijat olivat 15-vuotias Nea Sutinen ja Marttin Kivisaar, joka alun perin oli tulossa huoltamaan ottelijoita, mutta peruutuksien myötä ottelikin itse lauantaina. Sari Leväsen piti myös otella, mutta harmittava sairastuminen piti hänet poissa kehästä. Huoltajina toimivat Mikko Hyytiäinen ja Marko Säkkinen ja yhtenä tuomareista hääri Nummelasta Tatu Varrio.

Nummelalaisista Sutinen otteli ensimmäisenä ja häntä vastaan asettui Combat Academya edustava Elisa Tukonen. Terävästi ja tarkasti otellut Tukonen sai poimittua ensimmäisen erän nimiinsä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Sutinen sai horjutettua ja osuttua vastustajaansa omilla vahvoilla tekniikoillaan. Tästä Sutisen vasta toisessa ottelussa tuli hienosti palkinnoksi voitto tuomariäänin 2 – 1. Huomionarvoista on, että Sutinen on molemmat ottelunsa otellut aikuisia vastaan.

–Todella hyvä ottelu Nealta, mutta vielä pitää röyhkeyttä ja tilanteiden loppuun viemistä harjoitella, Hyytiäinen miettii.

Marttin Kivisaar voittoon

Kivisaar otteli heti Sutisen jälkeen. Päivän varoitusajalla kehään hypännyt Kivisaar sai vastaansa Lahti Thaiboxing Clubin Theo Pänkäläisen. Kivisaar otti ottelun haltuun heti alusta ja laittoi Pänkäläisen kovaan paineeseen. Kivisaar haki osumia kovilla lyönneillä ja potkuilla sekä vartaloon että päähän. Pänkäläisestä näki, että vaikeaa on, mutta myös hän on vaarallinen, jos pääsee osumaan. Kivisaar ei, Nummelan kulman onneksi, antanut Pänkäläisen yllättää, vaan piti ottelun ohjakset tiukasti itsellään. Todella vakuuttava ja tyylikäs voitto siis hänelle tuomariäänin 3 – 0.

–Marttin on hirmunen ukkeli, mutta jännittää ihan hurjana matseja. Se koodi, kun puretaan, niin saadaan Mara matsaamaan säännöllisesti ja ties missä asti hänet vielä nähdään ottelemassa, Hyytiäinen ja Säkkinen tuumaavat.

Marttin Kivisaar vei voiton. (Kuva: Sari Levänen)