Nummela Thaiboxing Clubin Nea Sutinen otteli voitokkaasti Porvoo Thaiboxing Clubin 35- vuotisjuhlakilpailuissa helmikuun puolessa välissä. Kilpailut järjestettiin Porvoon uudessa salissa, jonne seura muutti noin vuosi sitten. Otteluja käytiin sekä lasten että aikuisten sarjoissa. Yleisöäkin oli saapunut ihan mukavasti paikalle seuraamaan ja jännittämään omiensa suorituksia.

Sutisen huoltajana toimi valmentaja Marko Säkkinen.

Ottelussa vastaan asettui Combat Academyn Jennika Vainio ja vaikka tämä olikin Vainion debyytti, tiedettiin, että hyvä ottelija on tulossa, mikä osoittautuikin oikeaksi ajatukseksi. Sutinen ja Säkkinen ovat lähes jokaiseen otteluun ottaneet jonkin teeman, jota halutaan parantaa ottelun sisällä. Salikilpailut ovat tähän tarkoitukseen hyviä harjoituskilpailuja, eli niissä ei haeta vain voittoa, vaan pyritään samalla oppimaankin jotain. Tällä kertaa se oli Sutisen saaminen ottelemaan hieman ”agressiivisemmin”, eli vieden tilanteet loppuun asti.

Ottelu alkoikin hyvin Sutisen ottaessa kehän keskustaa haltuun, mutta erän edetessä Vainio pääsi hyvin mukaan ja Sutisen hyökkäykset jäivät hieman vajaiksi tai vastustajan pysäytyspotkuun.

Toisen erän tauolla Säkkinen painotti, että potkut pitää saada toimimaan, jolloin saadaan lisää variaatioita hyökkäyksiin ja sekoitettua lisää vastustajaa. Tämä alkoikin toimia ja toinen erä saatiin itselle. Tässä tapauksessa ratkaiseva kolmas erä piti voittaa, niin saataisiin vielä hyvä lopputuloskin ottelulle. Sen Sutinen hoitikin oikein mallikkaasti kotiin ja saatiin hyvää taktista oppia sekä voitto vielä kirjattua kisapassiin.

Hienosti Vainiokin otteli debyytissään ja teki matsista matsin. Vasta 16-vuotias Sutinen joutui tekemään kunnolla töitä ja hieman vielä nostamaan tekemisen tasoa kesken ottelun. On hienoa, että taktiikan muutokset kesken ottelun alkavat hieman jo toimia, vaikka työtä onkin vielä paljon.

–Hieno seurata, kun tekeminen paranee kerta kerran jälkeen ja Nea pystyy tekemään sovitut asiat ottelun sisällä. Todella kypsää tekemistä nuorelta urheilijalta, toteaa Säkkinen lopuksi.

Seuralla on kiireinen kevät, kun peruskurssi alkaa helmikuun lopussa. Sille otetaan vielä lisää harrastajia mukaan. Maaliskuun lopussa järjestetään Nummela Fight 2, eli toiset omat salikilpailut, joihin toivotaan paljon otteluja ja yleisöä.

Uutuutena seuran kymmenvuotiselle taipaleelle tuodaan JunioriThai, joka aloitetaan huhtikuun loppupuolella ja siihen otetaan ilmoittautumisia vastaan tälläkin hetkellä. JunioriThai on siis 8–12-vuotiaille tarkoitettu oma ryhmä, jossa pelien ja leikkien kautta opetellaan thainyrkkeilyä. Treenit pidetään maanantaisin kello 17.30–18.30. Ensimmäiselle kurssille otetaan 20 harrastajaa, jolloin saadaan ryhmä pidettyä kahden ohjaajan voimin hyvänä ja turvallisena.

–Hienosti ollaan saatu kymmenessä vuodessa juurrutettua tämän tyylinen kamppailu-urheilu Nummelaan ja homma on edennyt jo siihen pisteeseen, että voimme ottaa junnujakin mukaan, mikä on hienoakin hienompi juttu, pohtii Säkkinen.

Voittotuuletus.