Nuuksio Lakeland -yritysverkosto luo Nuuksion järviylängölle elämyksellisiä matkailukokemuksia. Seitsemän matkailuyrityksen yhteinen hanke on keskittynyt kehittämään alueen yritysten välistä yhteistyötä sekä palvelutarjontaa.

Yritysverkosto haluaa tuoda esiin kansallispuiston täyden luontomatkailupotentiaalin. Nuuksio sijaitsee lähellä pääkaupunkia ja hyvien julkisten yhteyksien päässä, joten sen koskematon luonto ja monet aktiviteetit ovat kaikkien saatavilla.

Aktiviteetteja, majoituspalveluja ja ruokailumahdollisuuksia tarjotaan ympäri vuoden.

Majoitusta löytyy ylellisestä huvilasta eräkämppiin. Nuuksiota voi tutkia myös SUP-laudoin, maastopyörin ja kiipeilemällä – tai vaikka metsäpakopelinä. Kalevalan innoittamat ohjelmat vievät kulttuuriperinnön ja luonnon hyvinvointivaikutusten pariin.

Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä. (Kuva: Honkalintu)

Nuuksion kesäkuun alussa käynnistyvä viikko-ohjelma löytyy Visit Espoon sivuilta.

–19.5. alkaen voi tulla joka keskiviikko klo 18 lähtevälle, ohjatulle MTB-lenkille harjoittelemaan maastopyöräilyn perustaitoja, kertoo Pasi Tenkanen Swinghillistä.

–Perjantaipakettimme sisältää puolestaan pyörän, hissilipun ja varusteet omatoimiseen harrastamiseen.

Hankkeen erityisenä painoarvona on tukea vastuullista ja kestävää matkailua. Useimmilla verkoston yrityksistä on jo ympäristösertifikaatti ja kaikki yritykset sertifioidaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

–Meille ympäristösertifikaatti ei ole tavoite, vaan lähtötaso, määrittelee Hawkhillin Matti Ala-Outinen yritysryhmän vastuullisuustoimintaa.

Kahdella yrityksellä on jo Business Finlandin kestävästä matkailusta kertova Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, kolmas on sertifiointiprosessivaiheessa. Lisäksi kolme yrityksistä kuuluu Authentic Finrelax Experience -tuoteperheeseen osoituksena laadukkaasta hyvinvointituotteesta.

Matkailuyritysten verkosto aloitti toimintansa 2015 Uudenmaan ELY-keskuksen Maaseutuohjelman rahoittamana ja sitä hallinnoi Vihdin kunta. Vihdin kunnan elinkeinopäällikkö Jorma Ranta on hankkeesta mielissään.

–Nuuksio Lakeland -hanke on varsin iso, kun mukana on jopa seitsemän yritystä. Hankkeiden onnistumiseen vaikuttaa suuresti se, miten hyvin osallistujat siihen sitoutuvat. Tässä hankkeessa ilahduttavinta on se, että osallistuvilla yrityksillä on korkea kunnianhimo tuottaa asiakkaille parhaita palvelupaketteja, katsottiin niitä millä mittareilla tahansa. Tämä alkaa näkyä yhteisessä tekemisessä ja tuloksissa jo nyt.

Nuuksio Lakeland -hankkeen yrityksiä ovat Natura Viva, Nuuksion Taika, Hawkhill, Honkalintu, Swinghill, Elämystorppa ja Jotuca. Hankerahoituksen turvin yritykset ovat toteuttaneet myös yhteiset verkkosivut.

Hankkeen hallintoa ja koordinointia hoitaa ProAgria Etelä-Suomi ry.

Vihdin kunta

Nuuksiosta löytyy tekemistä ympäri vuoden. Nuuksio Lakeland -hankkeen yrityksiä ovat Natura Viva, Nuuksion Taika, Hawkhill, Honkalintu, Swinghill, Elämystorppa ja Jotuca. (Kuva: Swinghill)