Yleisöä ihailemassa vanhoja autoja.

 

Autohistoriallinen Seura ry järjestää jo 29. perinteisen Rompetorin Virkkalassa lauantaina 9.6. kello 9.00-15.00. Alueelle on helppo tulla kauempaakin, sillä sinne on opasteet pääteiltä. Virkkalassa Kalkkipetterin alue täyttyy myyjistä, wanhasta ajoneuvo- ja keräilytavarasta, kiinnostuneesta yleisöstä ja museo- ja harrasteajoneuvoista.

Nykyisessä osoitteessa (Kievarintie) AHS:n rompetori on toiminut jo kolme vuotta, ja niin myyjät kuin kävijätkin ovat osoittaneen tyytyväisyyttä väljiin tiloihin. Nyt rompealueen sisälle mahtuvat myös museo- ja harrasteajoneuvot, joiden sisäänpääsy on ilmainen. Muillekin autoille on riittävästi ilmaista paikoitustilaa Rompetorin vieressä.

-Monet myyjät saapuvat paikalle jo edellisenä iltana varatakseen parhaat myyntipaikat, kertoo rompetorivastaava Kenneth Lemström.

Hän muistuttaa myös, että lauantai 9.6. on kansallinen museoajoneuvopäivä. Tuolloin lähiseudun museo- ja harrasteajoneuvot ovat liikkeellä ja suuntaavat esittäytymään myös AHS:n Rompetorille.

Rompetapahtuman toinen kohokohta on Klassikot kohtaavat Länsi-Uudellamaalla – vanhojen harrasteajoneuvojen retkeilyajo, joka starttaa Rompetorin alueelta kello 10.00. Ajon reitti on noin 80 km ja se kulkee Virkkalan kautta Inkooseen, Fagervikiin ja Snappertunaan. Ajo päättyy Tammisaareen.

Reittimestari Sture Engström on järjestänyt näitä Klassikot Kohtaavat -ajoja jo yhdeksänä peräkkäisenä vuonna. Tämä ajokerta onkin nyt kymmenvuotisjuhla-ajo.

Koska Rompetori toteutetaan talkoovoimin yleisöä ilahduttavana tapahtumana, joudutaan kävijöiltä perimään symbolinen kannatusmaksu 2 e/henkilö. Myös huikonälän torjunta hoituu: Virkkalan ruotsinkieliset Martat tarjoavat kojussaan kahvia, virvokkeita ja pikkupurtavaa.

Jyrki Mero

Rompetorin avarat tilat ovat sekä ostajien että myyjien mieleen. Kuva aamulla juuri ennen yleisön ryntäystä.