Ojamon omatoimikirjasto avattiin keskiviikkona 16.2. Omatoimikirjasto on avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 7.00–21.00. Kirjaston palveluajat pysyvät ennallaan. Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjautumalla kirjaston oven vieressä olevaan lukijalaitteeseen omalla kirjastokortillaan ja siihen liitetyllä, kirjastosta saatavalla tunnusluvulla. Omatoimikirjaston käyttöön käy sama Lukki-kirjastojen tunnusluku kuin verkkokirjaston ja automaattien käyttöön. Uutta tunnuslukua ei siis tarvitse hankkia, jos sellainen vanhastaan on. Kirjaston tiloissa on tallentava kameravalvonta.

Omatoimiaikana asiakas voi palauttaa ja lainata aineistoa automaatilla. Saapuneet varaukset löytyvät varaushyllystä numerojärjestyksessä. Oman varausnumeronsa löytää kirjaston lähettämästä saapumisilmoituksesta. Tietokoneita voi käyttää omatoimiaikana, mutta ei tulostaa eikä kopioida.

Kaikista Lohjan omatoimikirjastoista eli Karjalohjan, Mäntynummen, Ojamon ja Pusulan omatoimikirjastoista sekä Routionmäen monitoimijatalosta poistuu ikäraja keskiviikkona 16.2. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat kuitenkin käyttöoikeuden saadakseen huoltajan kirjallisen sitoumuksen.