Lohja on mielenkiintoinen kunta, joka tarjoaa monenlaisia palveluita sen asukkailleen. Se tunnetaan luonnonläheisenä paikkana, jossa sekä asukkaat että vierailijat pääsevät nauttimaan hiljaisuudesta ja rennosta elämäntyylistä.

Lohja on rauhallisuudestaan huolimatta myös kiinnostava aktiviteeteiltaan, koska siellä järjestetään monia erittäin hienoja tapahtumia, jotka viihdyttävät monia kävijöitä. Lohja tarjoaa rennon lomapäivän, jonka aikana voi kierrellä kiehtovissa alueen antiikkiliikkeissä ja pitää taukoa herkullisissa kahviloissa.

Lohjan tori tarjoaa maittavat tuliaisherkut ja tuoreet marjat, kasvikset ja kalat omaan ruokapöytään. Jos haluaa syödä ulkona, Lohjasta löytyy kivoja ravintoloita erityisempiin iltoihin. Lohja toimii kaiken kaikkiaan viehättävän a vaihtoehtona sekä matkailijalle että sen asukkaille. Se on sijainniltaan erittäin käytännöllinen, koska sieltä on kohtuulliset matkat Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle.

Asuntojen hinnat saattavat yllättää suurissa kaupungeissa

Muuttovirta suuriin kaupunkeihin on ollut yleisenä puheenaiheena jo pitkään Suomessa ja erityisesti Helsingissä kohistaan joskus jopa kohtuuttoman kuohkeista asuntojen hinnasta. Neliöhinnat saattavat hipoa korkeimpiakin kerrostaloja ja kookkaita huoneistoja ei ole monien mielestä ainakaan liiaksi.

Lohjan etuihin kuuluu sen käytännöllisen sijaintinsa lisäksi kohtuuhintaiset asumisratkaisut, koska sieltä löytyy hyviä vaihtoehtoja sekä vuokra- että omistusasunnoista kiinnostuville. Hinnat ovat suuriin kaupunkiin verrattuna matalammat, mikä mahdollistaa halukkaille suuremman talon ostamisen. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos olet harkitsemassa esimerkiksi asuntolainaa. Asuntolainaa haetaan useimmiten pankista ja se poikkeaa ominaisuuksiltaan esimerkiksi pienempiin kulutusluottoihin verrattuna.

Lohjan eri paikat hurmaavat

Lohja on ideaali paikka matkaajalle tai uudelle asujalle, joka haluaa yhdistää suloisen pikkukaupungin tunnelman upeisiin luonnossa liikkumismahdollisuuksiin. Se tunnetaan komeista luonnonmaisemistaan, jossa voi virkistyä esimerkiksi kesäisin lenkkeillen ja uiden sekä talvisin laittaa hiihtomonot jalkaan ja suksia upeita latuja eteenpäin.

Lohja tarjoaa myös arkkitehtuurin ystäville näkemistä ja se jakautuu erilaisiin paikanosiin ja kyliin, koska Lohjaan on viime vuosien aikana yhdistynyt muutamia pienempiä kuntia. Tämä tarjoaa monipuolisempia mahdollisuuksia valita esimerkiksi itselleen sopiva asuinpaikka tai löytää entistä enemmän hienoja luontokohteita.

Kaupungin vilskettä kaipaavan kannattaa suunnata Anttilaan, joka ei ole menneen vuosien kauppakeskus, vaan kunnan yksi paikannimistä. Se on tutustumisen arvoinen asuinpaikkaa ajatellen, koska se kattaa suuren osan Lohjan keskustaa. Se tuo enemmän menoa kaipaavalle asujalle viihdykettä. Lisäksi se tarjoaa monia arkea helpottavia palveluita, kun esimerkiksi ruokakauppaan, apteekkiin tai pankkiin pääsee käden käänteessä.

Rauhallisempaa tunnelmaa tarjoaa suloisesti nimetty Pusula, jossa on keskustaa hiljaisempi meno. Lohjalta löytyy myös muita mielenkiintoisia kohteita, jotka saattavat olla erityisesti lapsiperheille mieluisia vaihtoehtoja.

Luonnonläheisyydestä lyhyt matka Helsinkiin

Luonto lienee monelle suomalaiselle rakas asia, joka koostuu kauniista vesistöistä ja komeista metsämaisemista, jonka sieni- ja marjasaaliit tuovat pöytään hienoja elämyksiä. Lohja tarjoaa näihin omat hienot mahdollisuutensa, eikä asukkaan tarvitse kauaa suunnistaa luonnon helmaan halutessaan.

Paikan upeat järvet ja metsät ovat läsnä monessa paikassa ja niihin pääsee nopeasti joskus jopa kävellen. Lohja on tunnettu jopa tietyistä kasvilajeistaan, kuten jalavanlehdostaan, joka on harvinainen muualla Suomessa.

Vaikka luontoa riittää runsaasti, on Lohja myös erittäin käytännönläheinen ja sen läheisyys Helsinkiin ja Turkuun nähden tekee siitä erittäin kilpailukykyisen. Monilla on mahdollisuus työskennellä ainakin osittain pääkaupunkiseudulla asuessaan Lohjalla, sillä Helsinkiin matka kestää noin tunnin verran. Moni pääkaupunkiseutulainen tietää, että aamuruuhkassa Helsingin keskustaan saattaa kestää saman verran.

Vastaavasti kaupungin vilskettä pääsee ihanasti pakoon, kun matka länteen alkaa ja suuntana on luonnonläheinen Lohja. Lohja on siis hyvä vaihtoehto asujalle, joka haluaa väljyyttä asumiseensa, mutta helppoutta arkeensa, jossa esimerkiksi työskentely pääkaupungissa on mahdollista ja kannattavaa.