Onko sinulla kokemusta siitä, millaista on hoitaa apua tarvitsevaa läheistä kotona? Haluaisitko toimia omaishoidon kokemusasiantuntijana?

Omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutus (OKA®-koulutus) antaa valmiuksia toimia erilaisissa kokemusasiantuntijan tehtävissä. Näitä voivat olla esimerkiksi yhteistyö sote-ammattilaisten ja päättäjien kanssa, ryhmäohjaajana toimiminen, tukihenkilönä oleminen, luennointi opiskelijoille tai ammattilaisille ja haastatteluiden antaminen.

OKA®-koulutus on Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n kehittämä ja rekisteröimä koulutusmalli, joka on saatu nyt myös Hiiden Omaishoitajat ry:n käyttöön. Kouluttajina alueellamme toimivat Hiiden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-työntekijät, jotka ovat käyneet OKA®-kouluttajakoulutuksen.

Kokemusasiantuntijana toimiminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta tai omaishoitosopimusta. Kokemusasiantuntija voi itse vaikuttaa siihen, millaisiin tehtäviin tarttuu. Samalla koulutuksesta saa tukea ja vahvistusta omaan rooliin omaishoitajana. Koulutus on maksuton. Matkakuluista opiskelijat huolehtivat itse.

Seuraava omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutus (OKA®-koulutus) alkaa torstaina 25.11. Hakuaika on 1.10.–31.10. Hakemusprosessi on kaksiosainen, valitut pääsevät toiselle kierrokselle ryhmähaastatteluun, jonka jälkeen valitaan koulutukseen osallistujat. Koulutus järjestetään Hiiden Omaishoitajat ry:n tiloissa OmaisOhjaamolla (Suurlohjankatu 18, 08100 Lohja). Koulutus sisältää lähi- ja etäopintoja yhteensä 100 h ja kestää 8 kk.

Lisätietoja ja hakulomake löytyy Hiiden Omaishoitajien verkkosivuilta. Lisätietoja voi kysyä myös OmaisOiva-ohjaaja/OKA®-kouluttaja Katja Sandholmilta, katja.sandholm@hiidenomaishoitajat.fi, 044 9867 187.