Nummela Thaiboxing Clubin Nea Sutinen otteli voitokkaasti halloweenina thainyrkkeilyn salikilpailuissa Helsingissä. Ottelut käytiin Crestin salilla. Yhteensä otteluita oli lähes 30. Tusinan verran otteluista käytiin myös junnuissa ja nuorissa, joista nuorimmat olivat vasta 8-vuotiaita. Ottelijoita Helsinkiin oli tullut Virostakin, mikä tuo aina hyvää säpinää tapahtumiin.

Sutisen vastustaja Niina Pohjola tuli Espoo Thaiboxing Clubilta ja molemmilla oli saman verran otteluita takanaan. Vasta 16-vuotias Sutinen on käynyt suurimman osan otteluista aikuisia vastaan ja niin asia oli nytkin. Huoltojoukoissa häärivät Marko Säkkinen ja Sari Levänen.

Ottelussa oli hyvä vauhti alusta asti ja se nosti yleisössäkin hyvää tunnelmaa. Ottelussa haettiin enemmän onnistumisia tietyillä osa-alueilla, jotka ovat olleet Sutiselle aiemmissa koitoksissa hieman hankalia. Tässä ottelussa ne saatiin kuitenkin toimimaan oikein hienosti.

Taistelu menikin alusta loppuun Sutisen komennossa, mikä antoi hyvää itseluottamusta tuleviin otteluihin. Sutinen otteli hienosti pitäen aloitteet ja jälkitilanteet visusti itsellään ja käyttäen vielä kaikkia erilaisia tekniikoita ja sarjoja, joissa yhdistyivät lyönnit, potkut, polvet ja jopa kyynerpäätkin. Pohjola ei kuitenkaan nahkaansa halvalla myynyt, joten tarkkana sai olla koko ottelun ajan. Tästäkin huolimatta selkeä 3–0 voitto kaikin tuomariäänin Sutiselle.

–Todella hyvä ottelu, jossa saatiin asioita harjoiteltua ja vietyä eteenpäin ottelutilanteessa. Rentoa ja ennakkoluulotonta tekemistä, josta on hyvä jatkaa, toki työtä on vielä paljon eikä todellakaan olla vielä tyytyväisiä, virnistää Säkkinen.

Ottelun jälkeen halaillaan ja hymyillään hyvästä matsista.

Kokemusta Hyvinkäältä

Lokakuussa NuTBC:n ottelija Eetu Mattila kävi hakemassa hyvää kokemusta salikilpailuista Hyvinkäältä. Nopealla aikataululla sovittiin ottelu MMA Team 300:n Riku-Matti Kyyhkystä vastaan. Hänellä tiedettiin olevan vahva tausta junnuajoilta muista kamppailu lajeista.

Ottelussa pyrittiin harjoittamaan omaa ajattelua, kun vastustaja hakee kovia yksittäisiä osumia. Mattilan omin sanoin se toimi hyvin, kunnes tuli ensimmäiset yksittäiset osumat. Tämä on kaikessa hauskuudessaan hyvä analyysi. Ajatuksen pitäminen kilpailutilanteessa ja varsinkin kamppailulajeissa on hyvin vaikeaa ja tarvitsee paljon harjoitusta.

Itse ottelu lähti tamperelaisen komennossa, mutta tasoittui mitä pidemmälle kamppailu eteni. Ottelun puolesta välistä Mattilan osumat alkoivat tuntua vastustajassa, joka silmin nähden hyytyi ja oli viimeisen erän lopulla jo lähes kaksinkerroin. Todella tasainen ottelu tuomittiin kuitenkin Kyyhkyselle tuomariäänin 2–1.

–Tämä ottelu jäi harmittamaan Eetun puolesta, koska avaimet voittoon olivat täysin omissa käsissä, mutta sellaista kamppailu on, kun ne hyvät osumat alkuun hiipivät puseroon, mutta todella hyvin Eetu silti keräsi itsensä ja teki matsista vaikean vastustajalle, veistelee Säkkinen.

–Tälle kaudelle emme saaneet omia salikisoja, mutta katsotaan, jos keksitään ensivuoden keväälle jotain spesiaalia, kun seura täyttää kymmenen vuotta. Juhlakilpailut voitaisiin järjestää salilla tai jopa jossain muussa tilassa. Toki onnistuakseen tarvitaan muista seuroista ottelijoita, mutta katsotaan, Säkkinen pohtii.