Koronavirus ja etenkin sen uusin Omikron -variantti leviää kulovalkean tavoin ihmisten keskuudessa maailmanlaajuisesti. Hetken ajan pandemia jo näytti helpottuneen ja rajoituksia pystyttiin purkamaan, ja jopa paluu jonkinlaiseen normaaliin tuntui mahdolliselta.

Uusi Omikron -variantti on kuitenkin vetänyt maton kohti normaalia elämää palaavien ihmisten jalkojen alta, ja erilaiset rajoitukset kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi ovat tehneet näyttävän paluun.

Koronavirus ja tupakointi on vaarallinen yhdistelmä

Lähes heti koronapandemian puhkeamisen jälkeen tutkimuksissa selvisi, että tupakointi lisää vakavaan koronatautiin sairastumisen riskiä merkittävästi. Koronavirus iskee nimenomaan keuhkoihin, jotka ovat kovalla koetuksella tupakoivalla ihmisellä ilman koronavirustakin.

Tutkimusten mukaan tupakoinnin lopettamishalukkuus onkin koronapandemian aikana kasvanut korkeammalle kuin koskaan. Huoli omasta ja läheisten ihmisten terveydestä on aina ollut suurin syy tupakoinnin lopettamiselle, mutta koronapandemia nosti tämän huolen vielä täysin uusiin sfääreihin. Voisi siis jopa todeta vanhan kansan sanonnan; ”ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin”, osuvan ainakin tupakoinnin vähenemisen myötä myös maailmanlaajuisen ja erittäin vakavan pandemiankin kohdalle.

Nikotiinikorvaushoitotuotteiden myynti hurjassa kasvussa

Kasvanut tupakoinnin lopettamishalukkuus on näkynyt suoraan nikotiinikorvaushoitotuotteiden myyntimäärissä. Nikotiinista on tullut Suomen myydyin itsehoitolääke, ohittaen myyntimäärissä jopa suositut kipulääkkeet ibuprofeenin ja parasetamolin. Toki huomion arvoista on, että nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat ainoat itsehoitolääkkeet, jotka ovat myynnissä apteekkien ulkopuolella.

Nikotiinipussit ovat nousseet suosituimmaksi

Pitkään nikotiinituotemarkkinoita hallinneet nicotinell ja nicorette, nikotiinipurukumeineen ja -laastareineen ovat joutuneet taipumaan suosituimman korvaushoitotuotteen paikalta, uusien modernien nikotiinituotteiden tultua markkinoille. Tupakattomat nikotiinipussit ovat nousseet Suomen suosituimmaksi keinoksi tupakoinnin lopettamisessa. Koronapandemian alkuvaiheessa kaupoista saatavat Zonnic -nikotiiniannospussit myytiin jopa loppuun lähes koko Suomesta. Ne auttavat myös työpaikkoja saavuttamaan savuttoman työpaikan tavoitteita.

Nikotiinipussit eivät ole nuuskaa

Kun uudet nikotiinipussit saapuivat markkinoille, hyvin yleinen mielipide oli se, että kyseessä on aivan samanlainen tuote kuin nuuska, joka on jotenkin saatu keploteltua Suomen markkinoille. Jo hyvin nopea perehtyminen asiaan kertoo kuitenkin, ettei nikotiinipusseilla ja nuuskalla ole juurikaan mitään muuta yhteistä, kuin samankaltainen käyttötapa; annospussi asetetaan samalla t avulla ylähuulen ja ikenen väliin, josta nikotiini vapautuu elimistöön.

Suurimmat erot nikotiinipussien ja nuuskan välillä:

  • Nuuska on valmistettu tupakasta ja se sisältää tupakan lisäksi tuhansia erilaisia kemiallisia yhdisteitä, joista jopa lähes 30 on syöpää aiheuttavia. Nikotiinipusseissa ei ole lainkaan tupakkaa, tai muita nuuskasta löytyviä myrkyllisiä ainesosia. Nikotiinipussit sisältävät nikotiinin lisäksi ainoastaan puhtaita, luonnollisia kuituja sekä luontaisia maku- ja makeutusaineita.
  • Nuuskan nikotiinipitoisuus vaihtelee 8 mg – 50 mg välillä. Suomen suosituin nuuska Odens Cold Dry eli Denssi, sisältää nuuskaa 16 mg annospussia kohden. Itsehoitotuotteena myytävät nikotiinipussit sisältävät enintään 4 mg nikotiinia annospussia kohden, eli saman verran kuin esimerkiksi perinteiset nikotiinipurukumit.
  • Nuuskaa ei saa tilata verkkokaupasta, eikä sitä voi laillisesti ostaa Suomessa mistään muualtakaan. Nuuskaa voi tuoda Suomeen matkustajatuontina enintään yhden kilon kalenterivuorokauden aikana, mutta ainoastaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Nikotiinipusseja vastaavasti voi tilata verkosta jopa kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, täysin laillisesti. Verkosta löydät myös Suomen halvimmat nikotiinipussit.

Nikotiinipussit verkosta helposti ja nopeasti

Suosituimmat nikotiinipussit löydät alan parhaasta verkkokaupasta, osoitteessa nikotiinipussit.com. Markkinajohtaja ja alan edelläkävijä tarjoaa ainoastaan Suomeen täysin laillisesti tilattavia, korkeintaan 4 mg vahvuisia nikotiinipusseja. Suosituimmat nikotiinipussit tällä hetkellä ovat Dope ja Ice -nikotiinipussit, jotka ovat saatavilla ainoastaan nikotiinipussit.com verkkokaupasta.

Tupakoinnin lopettaminen on hieno päätös ja onkin hyvä muistaa, että voit jopa kaksinkertaistaa lopettamisessa onnistumisen mahdollisuutesi nikotiinikorvaushoitotuotteiden avulla. Oikein valittu ja sinulle sopiva korvaushoitotuote helpottaa vieroitusoireita ja auttaa pitämään tupakanhimon hallinnassa vaikeina hetkinä.

Onnea lopettamisyritykseesi!