Lohjan Panttilainan Päivi Himanen kertoo, että jokainen yli 18-vuotias voi tuoda omaisuuttaa panttilainaksi ja saada lainaa 3% kk-korolla.

Keijo Himanen perusti Lohjan Panttilainan 1988.

Töihin  Helsinkiin oli pitkä matka ja jotain piti keksiä. Aamukahvipöydässä syntyi ajatus panttilainaamosta  Lohjalle.

Ensimmäinen laina myönnettiin 3.2.1988 ja sen jälkeen lainoja on myönnetty tasaiseen tahtiin vuodesta toiseen vaikka muuten markkinoilla tapahtuisi vaihtelua, kertoo Päivi Himanen.

Vuonna 2012 yritys siirtyi Keijon pojalle Arille, joka oli tullut mukaan jo yrityksen toisena vuonna.Vuonna 2014 Ari sai aivoverenvuodon ja elämä meni uusiksi.

Kyllä siinä joutuu ajattelemaan elämän perusasioita aivan uudella tavalla. Onneksi yritystä pystyttiin jatkamaan, koska Arin vaimo Päivi oli ollut apuna jo pari vuotta osa-aikaisena, joten siirtyminen kokopäiväiseksi panttilainaamon vetäjäksi ei ollut mahdotonta.

Eihän tämä työ mahdottoman vaikeata ole. Kunhan lakipykälät ja käytännöt tietää.

Panttilainaaminen

Asiakas tuo meille omistamansa esineen vakuudeksi ja haluaa lainata rahaa sitä vastaan. Annamme yleensä 20-30% esineen arvosta lainaa. Yleisempiä esineitä ovat erilaiset kulta- ja hopea esineet, soittimet, ja aseet.

Myös asunto-osakkeita vastaan annetaan lainaa.Aina kannattaa kysyä käykö esine vakuudeksi.

Emme osta tavaraa vaan toimintamme perustuu lainan antoon. Television ohjelmat ulkomaiden panttilainaamoista antavat väärän kuvan  panttilainatoiminnasta.

Jos asiakas ei pysty maksamaan lainaansa, tuote huutokaupataan. Asiakas ei saa luottomerkintöjä tai ulosottoa peräänsä hoitamattomasta lainasta. Vaikka tuote huutokaupattaisiin, asiakas voi tulla jatkossakin meille asiakkaaksi.

Päivi  kertoo, että vain n. 3% tuotteista päätyy huutokauppaan.

Tavallinen laina-aika on 4 kk ja korko 3% kuukaudessa eli 100 euron lainasta korko on 3 euroa kuukaudessa.

Panttilaina on edullinen ja turvallinen vaihtoehto nopealle lainalle ja hyvä vaihtoehto pikavipille.

Suomessa panttilainaamoita velvoittaa vuonna 1992 tullut laki, jossa mm. säädetään, että asiakas on tunnistettava paikan päällä.

 

Tervetuloa asiakkaaksi!

Puhelin 044 312 4000

Suurlohjankatu 22, Lohja

Avoinna ma-pe 10-16.30

www.lohjanpantti.fi