Maanantaina alkavalla Peliviikolla (5.-11.11.2018) järjestetään Pelit kiertoon! -pelikeräys, jonka aikana suomalaiset voivat lahjoittaa lautapelejä, konsolipelejä ja pelikonsoleita vähävaraisille lapsiperheille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Pelikeräys järjestetään Peliviikon ja Hope ry:n yhteistyönä kahdellakymmenellä paikkakunnalla.

Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Pelit ja pelilaitteet ovat monille perheille liian kalliita. Pelit yhdistävät, mutta pelilaitteen tai suositun pelin puuttuminen voi myös sulkea ryhmän ulkopuolelle. Pelit ovat ilon, oivaltamisen ja onnistumisen kokemusten lähde, jota ilman kenenkään ei tarvitse jäädä!

Pelilahjoituksia otetaan vastaan pelikeräyspisteiden normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Pelikeräyspiste LOHJA: Lohjan kaupunginkirjasto

Lisätietoa Pelit kiertoon! -pelikeräyksestä:

http://www.peliviikko.fi/pelitkiertoon​

Satoja päiviä tapahtumia!

Pelit kiertoon! -pelikeräyksen lisäksi Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelattaan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustuttaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Peliviikon ohjelmatarjonnasta löytyy kiinnostavaa tekemistä kaikenikäisille!

Peliviikon tapahtumatarjontaan voi tutustua Peliviikon verkkosivuilta löytyvän tapahtumakalenterin ja -kartan kautta.

Peliviikon tapahtumakalenteri: http://www.peliviikko.fi/kalenteri

Pelikasvattajan käsikirja 2 julkaistaan 9.11.2018

Huippusuosittu ja maksuton Pelikasvattajan käsikirja saa jatko-osan Peliviikon perjantaina. Kasvattajille suunnattu maksuton opas on kirjoitettu kolmenkymmenen ammattilaisen voimin ja sisältää monipuolisia artikkeleita ja kokemuksia tavoitteellisen pelikasvatuksen tueksi. Käsikirjan ensimmäistä osaa on ladattu jo yli 100 000 kertaa!

Pelikasvattajan käsikirja: www.pelikasvatus.fi/kasikirja

Pelikasvattajan käsikirja 2: www.pelikasvatus.fi/kasikirja2 (julkaistaan 9.11.)

Game Educators Handbook: www.pelikasvatus.fi/handbook

Jimm’s PC-Store suojelee Peliviikkoa

Peliviikon suojelija on tänä vuonna pelaajien verkkokauppa Jimm’s PC-Store. Jimm’s on jo vuosien ajan tukenut Peliviikon paikallisia tapahtumia järjestävän Pelikasvattajien verkoston toimijoita, esimerkiksi lainaamalla pelikoneita messutapahtumiin. Jimm’s osallistuu tänä vuonna Peliviikkoon järjestämällä oman paikallisen peliturnauksen Turun liiketilassaan, lahjoittamalla palkintoja Peliviikon peliturnauksiin ja järjestämällä Peliviikon kanssa #pelikamu valokuvauskilpailun. #pelikamu valokuvauskilpailu on avoin kaikille sosiaalista mediaa käyttäville.

Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen kertoi mitä suojelijana toimiminen heidän yritykselleen merkitsee.

”Haluamme Peliviikon suojelijana tuoda esiin pelaamisen positiivisia puolia unohtamatta kuitenkaan myös mahdollisia haittoja, joita liiasta pelaamisesta saattaa aiheutua. Suuri osa pelaajista on lähes koko pelaamansa ajan puheyhteydessä toisiinsa erilaisilla viestintäsovelluksilla, kuten Discord tai Teamspeak. Tämä on jo vakiintunut tapa luoda pysyviä kaverisuhteita. Samalla ihmisten sosiaaliset lähtökohdat menettävät osittain merkityksensä ja he voivat kohdata toisensa tasavertaisista lähtökohdista. Myös kansainvälisten kielten ja teknologian oppiminen helpottuu vertaistuen avulla lähes huomaamatta.”

#pelikamu valokuvauskilpailu: http://www.peliviikko.fi/pelikamu