Länsi-Uudellamaalla poliisin tietoon tuli maanantai-illan ja tiistaiaamun välisenä aikana toistakymmentä peurakolaria. Kolareita tapahtui muun muassa Espoossa, Vihdissä, Lohjalla, Siuntiossa, Inkoossa, Raaseporissa ja Kirkkonummella. Henkilövahinkoja näissä kolareissa ei poliisin tietojen mukaan kuitenkaan tapahtunut.

Poliisi muistuttaa, että peurat liikkuvat ravinnon perässä, ja pian koittaa myös niiden kiima-aika. Lisäksi hiljattain alkanut hirvieläinten metsästyskausi aktivoi peurojen liikkumista. Kolareita sattuu etenkin pienemmillä teillä, mutta ajoittain peurat onnistuvat pääsemään myös isommille teille aidoista huolimatta.

Nopeus kannattaa pitää maltillisena aamu- ja iltahämärän aikaan, jolloin peurat liikkuvat eniten. Nopeuden vähentäminen esimerkiksi sadan kilometrin tuntivauhdista kahdeksaankymmeneen kilometriin tunnissa voi pudottaa törmäysenergian reilusti alle puoleen, jos autoilija on ehtinyt aloittaa jarrutuksen ennen törmäystä.

Peuran, ja myös hirven, kohtaamista voi harjoitella miettimällä, mitä tekisi, jos peura juoksisi eteen. Pääsääntö on, että väistö tulee tehdä eläimen takapuolelta, ei koskaan etupuolelta.

Kaksikaistaisella tiellä ei tule väistää vastaantulevan liikenteen kaistalle, jos se ei ole varmuudella riittävän pitkälti vapaa ja esteetön. Lisäksi on hyvä muistaa, että jos yksi peura juoksee tien yli, perässä saattaa seurata toinen tai useampi peura.

Hirvieläinonnettomuudesta tai eläimen oleskelusta esimerkiksi hirviaitojen sisäpuolella tai tien välittömässä läheisyydessä kannattaa ilmoittaa hätäkeskukseen. Viranomainen voi tällöin arvioida erilaisten toimenpiteiden tarpeellisuutta ja esimerkiksi varoittaa tiedottamisella muita tienkäyttäjiä.