Pohjolan Liikenne tekee nuorennusleikkauksen bussikalustoonsa. Kaikkiaan 17 Norjasta ostettua bussia aloittaa liikennöinnin eri puolilla Länsi-Uuttamaata ennen vuodenvaihdetta. Uudet bussit erottaa helposti liikenteessä, sillä ne ovat lilan värisiä aiemman valkoisen sijaan.

– Bussit ovat käytettyjä, mutta hyvässä kunnossa. Edellinen omistaja on pitänyt niistä hyvin huolta, lisäksi busseilla on ajettu varsin vähän, kertoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Bussit otetaan käyttöön sitä mukaa, kun ne on tarkastettu, kunnostettu ja rekisteröity Suomeen. Ensimmäinen bussi on liikenteessä jo 27.9. torstaina. Uusien bussien myötä vanhin osa kalustosta poistuu käytöstä.

Bussit tulevat liikenteeseen muun muassa Hankoon, Hyönölään, Karjalohjalle, Somerolle, Nummelaan ja Lohjalle. Monilla paikkakunnilla bussit tulevat ajamaan koululaisvuoroja.

Kolmipisteturvavyöt ja turvaistuimet vauvoille

Uudet bussit ovat panostus matkustusmukavuuden lisäksi myös turvallisuuteen. Uusissa busseissa on kolmipisteturvavyöt kaikilla paikoilla.

– Toivomme, että turvavöitä käytetään. Turvallinen liikennöinti on tärkein arvomme ja olemme aina panostaneet siihen, Alanko kertoo.

Lastenrattaat saa kyytiin nostamalla ne bussin keskiosassa olevaan tilaan. Uutuutena busseissa on myös kaksi selkä menosuuntaan olevaa turvaistuinta vauvaikäisille.

– Nämä ovat tietääksemme Suomen ainoat kiinteät vauvaistuimet bussissa. On mielenkiintoista nähdä, miten asiakkaat ottavat ne vastaan. Istuinten käyttäminen lisää aivan pienten lasten matkustusturvallisuutta, joten suosittelen kokeilemaan niitä, Alanko kehottaa.