Tänään: 24.07.2024

Toimittaja

Pokka pitää -esitykset jatkuvat Harjulassa

teatteri, Trala

Teatteri Tralan syksyn ensi-illassa Pokka Pitää ja niin myös turvavälit.

Kevään koronaepidemiasta johtuen keskeytyneet Pokka Pitää -esitykset jatkuvat lauantaina 5.9. kello 18 Toimintakeskus Harjulassa.

–Näyttelijät ovat pitäneet repliikit muistissaan ja uusien harjoituskertojen myötä saadaan ajoitukset uudella esiintymislavalla kohdilleen, kommentoi ohjaaja Jussi Salminen.

THL:n ja AVI:n ohjeistukset tuovat omat lisäjärjestelynsä esitysten läpivientiin. Tärkeintä on huomioida jokaisen terveys ja tartuntariskin minimoiminen. AVi:n virkailijan sanoin, jokainen omalla toiminnallaan vastaa riskin minimoimisesta ja huolehtii siitä, että liikkuu julkisilla paikoilla terveenä.

Teatteri on tehnyt oman Turvallisesti teatteriin -ohjeistuksen, jossa on huomioitu kaikki mahdolliset riskitekijät. Katsojamäärä on rajoitettu 70:een eli alle puoleen Harjulan kokonaiskapasiteetista. Katsojat ohjataan paikoilleen omissa ryhmissään, huomioiden etäisyydet toisiin katsojiin. Väliajalla Trala tarjoaa katsojille vesipullot ja esitykseen tullessaan jokainen saa alennuspassin Ravintola Antonioon.

Lipun varanneille on ollut iloinen uutinen, ettei lippuja tarvitse lunastaa etukäteen, vaan ne maksetaan vasta esitykseen tullessa, mielellään pankkikortilla. Näin vältytään ylimääräiseltä vaivalta, mikäli esitys joudutaan perumaan tai katsoja itse estyy pääsemästä esitykseen. Lippuja voi tulla tiedustelemaan myös ovelta ennen esitystä. Saliin pääsee puoli tuntia ennen esitysaikaa.

Tervetuloa Hyacinthin seuraan

Teatteri Tralalle Pokka pitää -näytelmän ohjaa Jussi Salminen ja iki-ihanana Hyacinthina nähdään Maisa Sinisalo. Roy Clarken käsikirjoittaman näytelmän on suomentanut Joel Elstelä.

Mitä tapahtuukaan kun Emmet ja Elizabeth alkavat pitää näytelmäkerhoa ja Hyacinth saa vihiä asiasta? Kuka on salaperäinen Herra Milson, johon Rose on iskenyt silmänsä? Kuinka luonnistuu Daisyn ja Onslown debyytti näyttämöllä? Ja missä ovat isukin housut?

–Lippuja on varattu paljon ryhmille ja esitykset täyttyvät kiihtyvää vauhtia. Varatkaa mahdollisuutenne nähdä Suomen paras Pokka Pitää -esitys pikaisesti ja tulkaa turvallisin mielin teatteriin, toivottaa Tralan puheenjohtaja Teija Malén.

Timo Taipale (Herra Milson), Teija Malen (Rose) Maisa Sinisalo (Hyacinth) ja Jussi Salminen (Onslow). (Kuva: Kirsi Tuominen)