Teatteri Tralan kausi naurattaa ja laulattaa. 7.3. ensi-iltansa saa Roy Clarken Pokka pitää. Pokka pitää on BBC:n myydyin sarja, joka on kerännyt Suomessakin miljoonayleisön. Teatteri Tralalle sen ohjaa Tralasta tuttu Jussi Salminen. Hänen mentorinaan toimii ohjaaja-näyttelijä Marjatta Rinne, joka on auttanut mm. hahmojen luomisessa.

Salminen kertoo, että Tralan näytelmässä seikkailevat Pokka pitää -sarjasta tutut hahmot, mutta tarina on erilainen. Tralan näytelmässä Emmet ja Elizabeth aloittavat näytelmäkerhon, josta kantautuu tieto totta kai myös Hyacinthin korviin.

–Lähtökohtana on se, että Hyacinth tunkee väkisin Emmetin ohjaamaan näytelmään, Salminen kertoo.

Emmet ei suuremmin välitä Hyacnithista, joten soppa on valmis. Mukana ovat toki mm. Daisy, Rose, sisarusten isä sekä mystinen, ujo ja vasta eronnut herra Milson, johon Rose iskee silmänsä.

–Näytelmässä on tiukka tahti ja englantilaista huumoria. Tyylillisesti mennään lähelle farssia. Oikea rytmitys on erittäin tärkeä, joten se tuo myös haastetta, mutta olemme saaneet sen jo toimimaan hyvin, Salminen avaa.

Tralan piti alun perin esittää näytelmä Kalkki-Petteristä, mutta koska Petteri puuttuu, näytelmää jouduttiin siirtämään.

–Se on niin merkittävä rooli, että olemme harkinneet jopa ammattinäyttelijää. Paula Koposen ideasta se sitten lähti, että tehdään Pokka pitää ja minä suostuin kustannustehokkaasti ohjaaman sen. Lisäksi ajauduin Onslowksi, Salminen taustoittaa.

Jussi Salminen (vas), Paula Koponen, Maisa Sinisalo, Teija Malén, Timo Taipale, Laura Palander ja Jaana Viitaniemi Pokka pitää -harjoituksissa.

Suomen paras Pokka pitää

Ohjaaja Salminen kehuu Pokka pitää -näyttelijöitä loistaviksi. Hyvällä porukalla syntyy hyvää teatteria.

–Me tehdään Suomen paras Pokka pitää, vakuuttaa Teija Malén.

–Teemme sen harrastajien syvällä intohimolla. Teemme harjoitteita, jotka edesauttavat näytelmän rakentumista ja tiedostamme ne kompastuskivet, joita muut teatterit ovat aiemmin kohdanneet tämän näytelmän kanssa. Panostamme todella, teemme tätä tosissamme, hän avaa.

Hyacinthin roolin pääsee tekemään Maisa Sinisalo.

–Pokka pitää oli aikoinaan lempisarjani. Sen jaksot on nähty moneen kertaan ja nyt olen katsonut niitä uudelleen. Hyacinth on mainio hahmo. Ajattelin heti, että aika makeeta on, kun Jussi soitti ja ehdotti roolia, Sinisalo kertoo.

Tunnettu roolihahmo luo omat haasteensa. Sinisaloa jännittääkin se, pystyykö hänen luomansa Hyacinth täyttämään yleisön toiveet. Ohjaaja Salminen on luottavainen.

–Maisa on rautainen ammattilainen. Hän sai syystä tämän roolin, Salminen hehkuttaa.

Emmetin rooliin oli haasteellista löytää sopiva näyttelijä. Lopulta Emmet löysikin Tralan.

Juhana Stolt löysi meidän sosiaalisessa mediassa olleen haun pohjalta. Emmetin rooli on haastava, joten siihen tarvitaan kokenut näyttelijä, Malén kertoo.

Baddingiä kesään

Ensi kesänä hemmotellaan Baddingin ystäviä, kun Tralan kesäteatterinäyttämöllä esitetään Badding-musikaali. Ensi-iltansa se saa lauantaina 4.7. Väinö Weckströmin ja Satu Säävälän käsikirjoittama ja Weckströmin ohjaama Raitilla – Rauli Badding saa Rauli Badding Somerjoen ikimuistoiset sävelet kaikumaan Virkkalan kesäilloissa. Baddingin laajasta tuotannosta löytyy tangoa, humppaa, iskelmää ja rock ’n’ rollia, jonka mies omien sanojensa mukaan toi Suomeen. Monipuolinen kattaus on siis luvassa Tralassakin. Loistavana Badding-tulkitsijana nähdään lohjalainen, pitkänlinjan muusikko ja laulaja Matti Hietala.

–Meillä on ollut puhetta, että olisi kiva tehdä Badding. Väinö on tuttu ohjaaja, ja tuli mieleen, että hän voisi ohjata Baddingin meillekin. Hän on tehnyt ison työn haastattelemalla ihmisiä näytelmää varten, Salminen avaa.

Rauli Badding Somerjoki ehti lyhyen elämänsä aikana rakentaa huikean uran, vaipua unohdukseen ja palata vielä uudelleen huipulle. Myrskyisä taival piti sisällään niin elämän pohjamutia kuin valtavaa suosiotakin. Jossain vaiheessa levoton sielu pystyi jopa hetken nauttimaan elämän rauhaisista hetkistä.

Tralan nuoret, energiset ja lahjakkaat näyttelijät haluavat tarjota ainutkertaisen matkan suuren suomalaisen elämään. Baddingin tarinasta päästään nauttimaan live-bändin säestyksellä. Lavastuspuoli on vielä vaiheessa, sillä mm. Solifer-mopo sekä keikka-auton virkaa tekevä ruumisauto puuttuvat, mutta eiköhän sekin puoli saada kuntoon ennen kesän esityksiä.

SMS