Toimittaja

Poliisinpäivää vietetään Lohjalla ja Raaseporissa

poliisi

Poliisin päivää vietetään kahden vuoden tauon jälkeen kaikkien poliisilaitosten alueella lauantaina 27.8.

–Viimeiset pari vuotta olemme eläneet hyvin poikkeuksellisia aikoja ja ihmisillä tuntuu olevan kasvanut tarve keskustella turvallisuuteen liittyvistä teemoista, huolista ja toiveista viranomaisten kanssa, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

–Siihen tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan jalkautumalla jälleen elokuun viimeisenä lauantaina toreille ja kauppakeskuksiin eri puolilla maata.

Poliisin päivässä on ohjelmaa kaikenikäisille

Poliisin päivän tilaisuuksia järjestetään kaikkien poliisilaitosten alueella. Ne ovat kaikille avoimia ja sopivat kaikenikäisille. Tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa sekä tukea siten vahvaa turvallisuuden tunnetta ja luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan.

–Poliisin päivässä kansalaiset voivat myös tutustua poliiseihin sekä poliisin työhön, tehtäviin ja kalustoon, kertoo komisario Markus Ramstedt Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Lohjalla ohjelma sijoittuu poliisiaseman pihalle kello 11.00–13.00 välisenä aikana. Menossa mukana tulee olemaan Ankkuri-tiimi, poliiseja uutta venettä esittelemässä sekä moottoripyöräpoliisi.

Raaseporissa tilaisuutta vietetään Tammisaaren Raatihuoneentorilla kello 10.00–12.00. Tiimistä paikalla ovat muun muassa moottoripyöräpoliisi pyörineen sekä ennalta ehkäisevän toiminnan poliisi.

–Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan viettämään Poliisin päivää, toivottaa Ramstedt.

Tarkemmat tiedot paikallisista tapahtumista, aikatauluista ja sisällöstä on koottu poliisin verkkosivuille osoitteeseen poliisi.fi/poliisinpaiva. Sosiaalisessa mediassa tapahtumat löytää tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay.

Poliisin päivä on järjestetty nykymuotoisena vuodesta 2009. Tilaisuuksiin on osallistunut vuosittain tuhansia ihmisiä. Viime vuonna poliisin päivä peruttiin koronaepidemian takia ja toissa vuonna se järjestettiin virtuaalisesti.