Joel Tanninen ja Karoliina Salmela toteuttavat Porla juoksun opinnäytetyönään.

 

Pro Porla ry järjestää Porla juoksun lauantaina 12.5. kello 10.00 alkaen. Lohjan Laureassa liiketaloutta opiskelevat lohjalainen Karoliina Salmela ja järvenpääläinen Joel Tanninen tekevät tapahtuman opinnäytetyönään.

-Idea tapahtumasta lähti Porlasta, kun olin täällä viime vuonna harjoittelussa ja jäin sitten Pro Porla -yhdistykseen. Nyt olen yhdistyksen hallituksessa. Porla on ollut aina lähellä sydäntäni ja yhdistyksen toiminta ja tapahtumien järjestäminen kiinnostivat. Myös juoksu on minun juttuni. Treenaan tavoitteellisesti kestävyysjuoksua ja käyn kilpailuissa. Mietin sitten, miksen tekisi näistä opinnäytetyötäni ja pyysin Joelin mukaan, Salmela kertoo.

-Minulle Porla on uusi tuttavuus. Olen tutustunut samalla myös Pekkaan (Ilmarinen), joka on ollut Porlassa vuokralaisena 40 vuotta, Tanninen kertoo.

Porla on hurmannut Tannisen.

-Ketäpä tämä ei hurmaisi. Porla on ainutlaatuinen luontokohde. Myös tämä projekti kiinnosti minua, koska olen suuntautunut projektijohtamiseen, hän kertoo.

 

Juoksemaan kauniiseen järvimaisemaan

Kilpailureitti kulkee Porlasta Lohjanjärven rantaa pitkin Liessaareen.

-Lohjalainen luonto on tällä reitillä parhaimmillaan, Salmela toteaa.

Naisille ja miehille löytyy 5 km ja 10 km sarjat, alle 16-vuotiaille nuorille 5 km yhteissarja, alle 12-vuotiaille 400 metrin sarja ja alle 4-vuotiaille 40 metrin sarja. Osallistumismaksut vaihtelevat pienimpien lasten parista eurosta aikuisten kymmeneen euroon.

Jokainen osallistuja palkitaan mitalilla. Lisäksi Nummelan OP:n jäätelökioski tarjoaa lapsille jäätelön. Sarjojen voittajille on luvassa myös pääpalkinnoksi lahjakortit Tytyrin Elämyskaivokseen. Arvonnassa taas on mahdollisuus voittaa TheraFishin opastettu veneilyretki. Niitä arvotaan juoksijoiden kesken viisi kappaletta. Arvonta ratkeaa noin kello 13.00, kun juoksijat ovat päässeet maaliin.

Salmela kertoo, että juoksukilpailuun on tähän mennessä ilmoittautunut reilut 70 juoksijaa. Etenkin aikuiset ja naiset ovat innostuneet tapahtumasta. Mukaan toivotaan toki vielä lisää osallistujia.

-Tapahtuma on Lohjan lisäksi tavoittanut hyvin myös ulkopaikkakuntalaisia. Juoksijoita on tulossa mm. Turusta, Helsingistä, Espoosta, Vihdistä ja Hyvinkäältä, Salmela iloitsee.

Juoksukilpailuun kannattaa ilmoittautua Pro Prolan verkkosivuilla olevan linkin kautta 5.5. mennessä. Myös tapahtumapäivänä voi vielä ilmoittautua paikan päällä kello 9.00 alkaen.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät Pro Prolan verkkosivuilta.

Tapahtumasta on innostuttu muutenkin, sillä sitä toteuttamaan on saatu hienosti vapaaehtoisia ja sponsoreita.

 

Hauska koko perheen tapahtuma

Kyse ei ole kuitenkaan vain juoksukilpailusta, vaan luvassa on kivaa tekemistä koko perheelle, vaikkei itse kilpailuun osallistuisikaan. Tapahtumassa on mm. buffetti, makkaran paistoa, arpajaiset, keppihevosrata, miniolympialaiset, musiikkia ja yllätysohjelmaa.

Haluamme saada porukkaa liikkeelle liikkumisen ilon takia. Tapahtumassa on suuren urheilujuhlan tuntumaa, naurahtaa Tanninen.

Tämä on hauska, leikkimielinen tapahtuma, muotoilee puolestaan Salmela.

Tapahtuma on maksuton, mutta buffettia ja arpoja varten kannattaa ottaa mukaan käteistä. Kilpailun osallistumismaksuilla ja tapahtuman muulla tuotolla tuetaan Pro Porla ry:n toimintaa. Tanninen kertoo, että tuotot menevät lyhentämättöminä yhdistykselle.

-Tuotoilla varmistamme, että Porlassa voidaan järjestää vastaavia tapahtumia jatkossakin. Seuraavaksi järjestetään Porlan Järviluontoseikkailu, jossa olen projektipäällikkönä. Tarkoituksena on elävöittää Porlan ja yhdistyksen toimintaa, jotta ihmiset näkisivät Porlan mahdollisuutena ja tapahtumapaikkana, Salmela kertoo.

SMS