Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Porla juoksuun saavuttiin Savonlinnasta saakka

Porla

Tapahtuma keräsi mukavasti osallistujia. Kuvassa lähtö 10 kilometrin juoksulle.

 

Ensimmäinen Porla juoksu juostiin viime lauantaina aurinkoisissa ja lämpimissä tunnelmissa. Juoksukilpailun lisäksi tapahtumassa oli ohjelmaa myös koko perheelle. Mukana oli noin 100 juoksijaa, joten osallistujatavoite saavutettiin. Kilpailureitti kulki Porlasta Lohjanjärven rantaa pitkin Liessaareen. Sarjojen voittajat palkittiin Tytyrin Elämyskaivoksen vapaalipuilla.

Lohjan Laureassa liiketaloutta opiskelevat lohjalainen Karoliina Salmela ja järvenpääläinen Joel Tanninen toteuttivat tapahtuman opinnäytetyönään.

-Tapahtuma sujui erinomaisesti. Aikataulussa pysyttiin, sää suosi ja kävijöiltä saatiin ainoastaan positiivista palautetta. Saimme kiitosta hyvin järjestetystä tapahtumasta ja siitä, että järjestämme Porlassa tapahtumia. Reittiä kehuttiin erityisesti, järvimaisema piristi juoksua, Salmela kertoo.

-Haluamme kiittää juoksijoita ja järjestäjiä, erityisesti Lohjan liikuntakeskusta, Länsi-Uudenmaan urheilijoita, Lohjan Seudun Latua, Suomen 100+ -maraton kerhoa ja Laurean Yrityslabraa sekä kaikkia, jotka kävivät tapahtumassa, Salmela jatkaa.

Tapahtuman tuotoilla tuetaan Pro Porla ry:n toimintaa ja varmistetaan vastaavanlaisten tapahtumien järjestäminen jatkossakin. Vaikka kyse oli opinnäytetyönä toteutetusta tapahtumasta, sen on tarkoitus saada myös jatkoa.

-Aion järjestää tapahtuman uudelleen ensi vuonna. Tänään saatiin hyviä kehitysideoita seuraavaa juoksua varten, Salmela sanoo.

Karoliina Salmela ja Joel Tanninen toteuttivat Porla juoksun opinnäytetyönään. Tapahtumalle on luvassa myös jatkoa. Aion järjestää tapahtuman uudelleen ensi vuonna. Tänään saatiin hyviä kehitysideoita seuraavaa juoksua varten, Salmela sanoo.

 

Hieno juoksukilpailu kauniissa maisemissa

Tapahtuma tavoitti Lohjan lisäksi hyvin myös ulkopaikkakuntalaisia, sillä juoksijoita saapui mm. Turusta, Hyvinkäältä, Helsingistä, Espoosta ja Nummelasta. Savonlinnasta tapahtumaan saapuivat Milka Lång ja Marko Voutilainen. Lång on entinen lohjalainen, joten Lohjalle heidät toivat äitienpäivä ja ystävät. Samalla päätettiin osallistua myös Porla juoksuun.

-Satuimme olemaan Lohjalla, niin lähdimme katsomaan, millainen meno täällä on, kertoo Voutilainen.

-Kaveri vinkkasi juoksusta. Tykkäämme luonnosta ja urheilusta, joten tässä yhdistyi monta hyvää asiaa, lisää Lång.

Voutilainen osallistui viiden kilometrin juoksuun.

-Juoksu oli aluksi vähän raskasta, mutta alkoi sitten sujua ja pääsin omaan tavoitteeseeni. Hieno luontoreitti, jonka loppuosa oli polkujuoksua. Kerkesin katsella maisemiakin, Voutilainen kertoo juoksun jälkeen.

Aiemmin Lång ja Voutilainen ovat osallistuneet Pyhän Olavin maratoniin Savonlinnassa. Voutilainen aikoo juosta siellä myös tänä kesänä puolimaratonin.

-Tämä oli treeniä sitä varten, kertoo Voutilainen.

Porla juoksusta jäi heille mukava kokemus.

-Rento ja kiva tapahtuma, jossa voi samalla nähdä kavereitakin. Mukavaa, että tällaisia jaksetaan järjestää. Tämä on hyvän mielen tapahtuma, jossa ei olla vakavalla naamalla, Lång sanoo.

-Pitää käydä tukemassa aina, kun jotain järjestetään. Kiitos järjestäjille mukavasta tapahtumasta, lisää Voutilainen.

Milka Lång ja Marko Voutilainen saapuivat Porla juoksuun Savonlinnasta. Sekä tapahtuma että Porla saivat heiltä kehuja.

Juoksijat palkittiin mitaleilla. Sarjojen voittajat saivat myös vapaaliput Tytyrin Elämyskaivokseen.

 

Sielu lepää Porlan luonnossa

Långille Porla on entuudestaan tuttu paikka, mutta Voutilaiselle uusi tuttavuus.

-Hieno paikka tämä on, vähän erilainen. Tällaista kosteikkotyyppistä maisemaa ei Savonlinnassa ole, Voutilainen kommentoi.

-Pidän luonnosta. Porla on Lohjan näteimpiä alueita, todella kaunis. Kävelin täällä usein koiran kanssa, kun vielä asuin Lohjalla. Olen käynyt Porlassa lapsesta asti, silloin tosin pelkäsin sorsia, Lång naurahtaa.

Kauaa ei ole siitä, kun Porlaan suunniteltiin mm. kerrostaloja.

-Ihanaa, että on vielä tällaisia paikkoja, eikä kaikkialle rakenneta. Vaikka rakentaminen on päivän trendi, kyllä jotain pitää säilyttääkin. Luonnossa rauhoittuu ja on hyvä olla, Lång toteaa.

SMS

 

Lohjan kaupunki palkitsi painonnoston EM-pronssimitalisti Meri Ilmarisen Porla juoksun yhteydssä. Laura Skaffari antoi Lohjan kaupungin puolesta Ilmariselle 2500 euron stipendin ja Juha Heinänen ojensi hänelle Lohjan Liikuntakeskuksen puolesta kukkakimpun. Lohjan Liikuntakeskus ja Lohja Lifting järjestivät tapahtumassa klo 11-13 ilmaisen kahvi- ja pullatarjoilun Ilmarisen menestyksen kunniaksi. (Kuva: Jani Salmela)