Kela on julkaissut 16.3.2022 mediatiedotteen ja ilmoituksen Vihdin paikallislehdessä, jossa kerrotaan kateissa olevasta Postin kuljetettavaksi annetusta lähetyksestä. Paketti sisältää Kelan Vihdin palvelupisteeseen tai palvelupisteen ulkopuolella olevaan postilaatikkoon 25.2.-28.2.2022 jätettyjä hakemuksia ja asiakirjoja. Kelan tietojen mukaan palvelupisteellä on tuolloin asioinut noin 40–50 asiakasta. Pakettia on jäljitetty yhteistyössä Kelan kanssa maaliskuun alusta alkaen, mutta sitä ei ole vielä löydetty.

”Lähetyksen katoaminen on vakava virhe. On erittäin valitettavaa, että tämä on nyt toinen tapaus pitkäaikaisen asiakkaamme Kelan kanssa, ja olemme pahoillamme Kelan asiakkaille ja Kelalle aiheutuneesta harmista ja haitasta. Etsimme yhdessä keinoja, joilla vastaavanlaiset tilanteet saadaan estettyä”, kertoo Juhani Tanayama, joka vastaa Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnan tuotannosta.

Vuonna 2021 Posti kuljetti 71 miljoonaa pakettia. Näistä kadonneiksi todettiin alle 0,08 promillea. Jokainen tapaus on kuitenkin liikaa.