Lohjan kaupunki haastaa kaikki kaupungin työntekijät, sekä Lohjalla toimivien yritysten työntekijät osallistumaan pyörällä töihin haasteeseen 31.8.2021. Kaupungin ajankohtaise-sivulle tulee 31.8. linkki pyörällä töihin tapahtumaan. Sen kautta voi ilmoittaa yhteystiedot ja ajetun matkan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Lohja-aiheisia palkintoja, joista ilmoitetaan kaikille henkilökohtaisesti tapahtuman jälkeen.

Aktiivinen työmatkaliikkuminen on helppoa arkiliikuntaa, jonka avulla viikoittainen liikunta-annos tulee huomaamatta täyteen. Aktiivisella työmatkaliikkumisella voi myös vähentää liikenteestä aiheutuvia ympäristö- ja meluhaittoja. Myös eri kulkutapojen yhdistäminen eli matkaketju (esim. polkupyörä-juna-kävely) tarjoaa vähäpäästöisen ja terveellisen kulkutapavaihtoehdon.

Pyörällä töihin -päivänä innostetaan kaikkia kokeilemaan työmatkan tai ainakin osan matkasta kulkemista pyörällä ja säännöllisen työmatkapyöräilyn aloittamista. Pyörällä töihin -päivänä järjestetään erilaisia työmatkapyöräilijöille suunnattuja tapahtumia, kuten pyöräilijöiden aamupalaa suosittujen pyöräilyväylien varrella sekä työpaikoilla. Lue lisää työmatkapyöräilystä. 

Tästä lisätietoa pyöräilyviikosta ja sen teemoista 31.8. – 5.9.2021