Raaseporin talviuintimestaruus järjestettiin ensimmäistä kertaa viime keväänä. Tuolloin mukana oli yli 60:n osallistujaa. Nyt tapahtuma saa jatkoa, kun jäätävään Kullaanjärveen päästään jälleen pulahtamaan talviuinnin merkeissä lauantaina 14.3. kello 9.00–14.00. Tapahtuma järjestetään Raaseporissa Urheiluopisto Kisakeskuksen rantasauna-alueella. Sauna on kuumana ja jäätävien aaltojen lisäksi voi pulahtaa paljuun. Kisasuorituksen jälkeen voi nauttia vaikka makkaran.

Urheiluopisto Kisakeskuksen toimitusjohtaja Nina Eränpalo kertoo, että viime vuoden tapahtuma meni hienosti ja iloista talviurheilumeininkiä on luvassa myös tällä kertaa.

–Tämä on eri-ikäisiä yhdistävä, hauska ja mielenkiintoinen talviuintitapahtuma, jossa on paljon iloisia ihmisiä. Viime vuonna mukana oli osallistujia parikymppisistä yli 70-vuotiaisiin. Halusimme nostaa esille uuden lajin ja tuoda näkyvyyttä kaksikieliselle Raaseporille. Uudistamme strategiaamme ja olemme siihen liittyen lähteneet etsimään uusia luontoon ja ympäristöön liittyviä asioita, Eränpalo taustoittaa tapahtumaa.

Luonto ja uinti ovat esillä kesälläkin.

–Järjestimme viime heinäkuussa avovesiuintitapahtuman. Sekä siitä että talviuintimestaruudesta on tarkoitus tehdä jatkuvia tapahtumia.

Raaseporin talviuintimestaruudesta voi lähteä kilpailemaan tosissaan tai ottaa tapahtuman rennommin ja vain nauttia jäätävästä harrastuksesta. (Kuva: Tapio Piira)

Rinta- ja vapaauintia sekä dippaus

Miehille ja naisille löytyy omat kilpasarjat sekä 25 metrin rintauinnissa että 25 metrin vapaauinnissa. Lisäksi on avoin 25 metrin uinti ilman ajanottoa sekä dippaus. Tapahtuma on kaikille avoin eikä aikaisempaa kokemusta talviuintitapahtumista tarvita. Mukaan talviuintimestaruudesta kilpailemaan voi ilmoittautua tapahtumapäivän aamuun saakka, mutta ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon. Mitä aikaisemmin ilmoittautuu, sitä edullisempi osallistumismaksu on.

Kilpailupäivä aloitetaan kello 9.00–10.45 ilmoittautumisella ja maksulla päärakennuksen vastaanotossa, 11.00 seuraa kisainfo päärakennuksen luentosalissa ja 11.20 siirtyminen rantaan. Itse kilpailut alkavat kello 11.45 rintauinnilla ja vapaauinnilla ja 12.15–12.45 on vuorossa dippaus. Palkinnot jaetaan kello 12.45 ja 13.00–14.00 tarjoillaan osallistumismaksuun sisältyvä lounas ravintola Makupajassa.

Eränpalo muistuttaa, että tapahtuma on myös katsojien kannalta mielenkiintoinen.

–Voi tulla katsomaan muita rohkeita, vaikka ei itse uskaltaisi uida.

Jäätävä vesi tuo hyvän ja lämpimän olon

Vaikka keliolosuhteet muuten muistuttavat tällä hetkellä enemmän hyvin pitkää marraskuuta tai kevättä kuin tavanomaista talvisäätä, on talviuinti melko samanlaista kuin tavanomaisemmassakin talvikelissä. Vesi ainakin on varmasti kylmää. Eränpalo kertoo, että talviuinnin suosio on kasvanut viime vuosina. Ehkä siitä johtuen viime vuoden tapahtumassa etenkin dippaus oli suosittua.

–Dippaajia oli paljon. Siinä ei oteta aikaa, joten kuka tahansa talviuinnin harrastaja voi osallistua.

Eränpalo harrastaa itsekin dippausta. Hän kokee, että talviuinnista saa mukavasti lisäenergiaa esimerkiksi työpäivää, jos pulahtaa jäiseen veteen välillä.

–Kylmää se on, mutta kun vedestä tulee pois, ei enää palele, vaan on hyvä ja lämmin olo. Siitä saa paljon energiaa ja sellaisen endorfiinipiikin, että jää helposti koukkuun. Säännöllinen talviuinti edistää myös kylmänkestävyyttä, Eränpalo kuvailee kokemuksiaan.

SMS


Tapahtumapaikka

Tapahtuma järjestetään Raaseporissa Urheiluopisto Kisakeskuksessa. Tapahtumapaikkana toimii urheiluopiston rantasauna-alue Kullaanjärven rannalla. Tapahtumapaikalla tarjoillaan syötävää ja juotavaa. Lisäksi Kisakeskuksen vastaanotto on auki normaalisti tapahtuman ajan. Sauna on auki tapahtuman aikana osallistujille sekä tapahtuman päätyttyä myös muille paikalla oleville.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu määräytyy ilmoittautumispäivän mukaan. Mitä aikaisemmin ilmoittaudut, sitä edullisempi osallistumismaksusi on. Osallistumismaksu sisältää lounaan Urheiluopisto Kisakeskuksen ravintola Makupajassa.

Tapahtuman ohjelma

Aikataulu lauantaina 14.3.

9.00-10.45            Ilmoittautuminen ja maksu päärakennuksen vastaanotossa
11.00                       Kisainfo päärakennuksen luentosalissa
11.20                       Siirtyminen rantaan
11.45                       Kisat alkavat: rintauinti, vapaauinti
12.15-12.45            Dippaus
12.45                       Palkintojen jako
13.00-14.00           Lounas ravintola Makupajassa


Ilmoittautuminen / Anmälningar  1.1.2020-29.2.2020

Hinta / Pris : 30€

Ilmoittautuminen / Anmälningar  1.3.2020-13.3.2020

Hinta / Pris : 35€

Ilmoittautuminen / Anmälningar  14.3.2020

Hinta / Pris : 45€

Sarjat osallistujille

  • Kilpasarja 25m rintauinti miehet / Tävling bröst 25m
  • Kilpasarja 25m rintauinti naiset / Tävling bröst 25m
  • Kilpasarja 25m vapaauinti miehet / Tävling fritt 25m
  • Kilpasarja 25m vapaauinti naiset / Tävling fritt 25m
  • Avoin 25m (ei ajanottoa) / Öppen 25m (ingen timing)
  • Dippaus / Dip

Tapahtuman ohjelma

Tapahtuman ohjelma ilmoitetaan myöhemmin lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittaudu mukaan!

Valitse sarjat, joihin haluat osallistua. Osallistumismaksu muodostuu ilmoittautumisajankohdan mukaan / Välj serien du vill delta i. Inträdesavgiften baseras på registreringsdatum. Sarjat naiset ja miehet / Klasser kvinnor och herrar
Sallin, että tietoni saa julkaista osallistuja- ja tulosluettelossa / Jag tillåter att mina uppgifter kan publiceras i deltagar- samt resultatlistorna.
Lähiomaisen yhteystiedot / Kontakter till mina närstående
Muut tiedot lääkintähenkilöstölle / Övrig information till medicinsk personal

Ps. Ilmoittautuminen menee suoraan Kisakeskukselle