Aurlahden hiekkakenttä täyttyy sunnuntaina 1.8. klo 9.00–14.00 iloisesta meiningistä, kun Tekevät Kädet ry järjestää jälleen Rantapäivän. Luvassa on niin kirpputorimyyntiä kuin käsitöitäkin, kuten koristeita, koruja ja kortteja. Ruokakojuista löytyy vatsan täytettä. Seuroillakin on mahdollisuus tulla tapahtumaan esittelemään toimintaansa. Tutustumaan pääsee ainakin ringetteen ja jääkiekkoon. Tapahtuma onkin avoin erilaisille kädentaitajille, yhdistyksille, pienyrittäjille ja esiintyjille, kuten trubaduureille, sekä muille toimijoille, jotka haluavat tulla paikalle esittelemään toimintaansa.

Tekevät Kädet ry:n puheenjohtaja Mia Taimio kertoo, että monet ilmoittautuvat mukaan vasta tapahtumaviikolla, mutta ilmoittautumisia on jo kertynyt hyvin ja paikalle odotetaan ainakin sataa myyjää aiempien vuosien tapaan.

–Porukkaa on tulossa hienosti. Ilmoittautuneissa on niin kädentaitajia kuin kirpputorimyyjiäkin. Myös ruokamyyntiä on tulossa ja esimerkiksi Intersport tulee myymään kierrätysmateriaalista valmistettuja Lohja-paitoja, Taimio kertoo.

Myyjillä tulee olla oma pöytä mukana, sillä autosta myynti ei ole sallittua. Autot veisivät tilaa ja muodostaisivat turvallisuusriskin, jos joku myyjistä haluaisi lähteä pois kesken tapahtuman.

Toivottu Rantapäivä järjestetään tänäkin kesänä Aurlahdessa. Tapahtumassa on mm. kirpputori- ja käsityömyyntiä.

Ostoksia ja kuulumisten vaihtoa

Taimio kertoo, että Rantapäivä on järjestetty vasta pari kertaa, mutta siitä on muodostunut jo toivottu tapahtuma.

–Koko kevään ajan kyseltiin, pidetäänkö Rantapäivä ja toivottiin sen järjestämistä, joten järjestämme sen taas. Säävaraus tapahtumalla on, joten jos sataa kaatamalla, tapahtumaa ei pidetä, Taimio sanoo.

Viime vuonna sade pysyi poissa ja Rantapäivää vietettiin onnistuneesti.

–Tapahtuma meni hienosti ja ihmisiä oli paljon, hiekkakenttä oli täynnä, Taimio iloitsee.

Etenkin kirpputorimyynti tuntuu vetävän kansaa paikalle.

–Kirpputorit vain ovat kivoja, ei sille mitään voi. Sieltä voi löytää pienellä rahalla, jotain kivaa tai tarpeellista itselle. Siitä tulee mahtava fiilis, kun tekee halvalla hyviä löytöjä. Samalla toiset pääsevät eroon jaloissa pyörivistä tavaroista ja saavat vielä rahaa niistä. Tavaroita kierrätetään, eikä heitetä roskiin.

Hän muistuttaa, että tapahtumalla on myös tärkeä sosiaalinen ulottuvuutensa.

–Paikalle tullaan katsomaan tuttuja ja kysymään, mitä Penalle ja Arskalle kuuluu.

Ulkotapahtumat ovat mukavia kauniina kesäpäivinä, mutta Taimio toivoo, että Lohjalle saataisiin tapahtumahalli, jossa erilaisia tapahtumia voisi järjestää ympäri vuoden. Hän uskoo, että sille olisi kysyntää.

Rantapäivällä kerätään myös varoja Tekevät Kädet ry:n toimintaan.

–Koronapentele on kurittanut meitäkin, kuten monia muitakin yhdistyksiä. Emme ole voineet järjestää muita tapahtumiamme tai kursseja. Tämä tapahtuma on osa omaa varainhankintaamme, jolla revimme roposia mm. vuokriin, Taimio sanoo.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja myyjäksi ilmoittautumisesta löytyvät Tekevät Kädet ry:n verkkosivuilta. Mukaan voi ilmoittautua lauantaihin saakka.

Kyseessä on ulkotapahtuma ja käytävät pöytien välillä on jätetty väljiksi, jotta paikalle olisi turvallista tulla koronan kannalta. Korona on ollut osana arkea jo niin pitkään, että Taimio uskoo ihmisten osaavan jo huolehtia koronaturvallisuudesta omalta osaltaan.

SMS