Koronan jälkeen remontti-into ei ole hiipunut Lohjallakaan, vaan kuten monessa muussakin kaupungissa myös täällä remontointipalvelut ja -tarvikkeet ovat yhä suuressa kysynnässä. Lohjalaiset haluavat päivittää keittiönsä moderniksi ja toimivaksi tilaksi, joka vastaa nykypäivän tarpeita. E. Lammelan Kalustemarkkinoinnin toimitusjohtaja Markus Tenhusen mukaan korkeana jatkuva kysyntä pitää yrityksen kiireisenä.

Lohjalaiset haluavat ajattoman keittiön

Keittiöt ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosikymmeninä. Suunnittelussa ja sisustuksessa on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja ja keittiökalusteiden valikoima on laajentunut. Ajattomassa keittiössä käytetään neutraaleja ja luonnollisia värejä, kuten valkoista, harmaata tai esimerkiksi puuta, kuten tammea. Lisäksi yksinkertaiset ja selkeät linjat sekä helppohoitoisuus ovat haluttuja ratkaisuja.

Monet ihmiset valitsevatkin keittiösuunnittelussa ajattoman tyylin, joka kestää aikaa ja muodin vaihteluita. Tenhusen mukaan ajattomuus ja erityisesti valkoisen käyttö ovat tällä hetkellä suosittuja lohjalaisten keittiöremonteissa.

– Harva uskaltaa käyttää värejä. Tenhunen toteaa.

Hän muistuttaa vielä, että esimerkiksi asuntoa myydessä neutraalit värivalinnat ovat järkevämpi vaihtoehto.

E. Lammelan Kalustemarkkinoinnin toimitusjohtaja Markus Tenhusen mukaan harva uskaltaa käyttää keittiössä värejä.

Helppohoitoisuus korostuu nykyaikaisessa keittiössä

Lattiamalliset keittoliedet olivat aikoinaan yleisiä keittiöissä, mutta niiden suosio on viime vuosina hiipunut. Nykyaikaisessa keittiössä tulee vastaan yhä useammin induktioliesi sekä erillisuuni. Erillisuuni on kätevä vaihtoehto, sillä se säästää tilaa keittiössä.

Muutoksia on myös keittiön välitilan materiaaleissa ja valaisinratkaisuissa. Keittiön välitilan helppohoitoisuus on tärkeä tekijä keittiön suunnittelussa. Suosiotaan ovat nostaneet esimerkiksi laminaatti ja lasilevyllä suojattu tapetti perinteisen laatoituksen rinnalla. Valaistuksessa välitiloihin valitaan nykypäivänä lähes aina led-nauha, ja myös pistorasiat ovat kätevä upottaa työtasoon tai seinään kansilevyn alle.

Keittiöremontin suunnitteluun on hyvä käyttää aikaa

Kun lähdetään miettimään keittiöremonttia, on tärkeää pohtia uuden keittiön helppohoitoisuutta ja käytännöllisyyttä. Tenhunen muistuttaa, että vaikka integroidut kodinkoneet kasvattavat suosiotaan, esimerkiksi isolle perheelle perusmallin jääkaappi on integroitua tilavampi ja käytännöllisempi vaihtoehto.

Keittiöremontti on kallis sijoitus, joten suunnitteluun on hyvä käyttää aikaa. Keittiön suunnittelu kannattaa aloittaa kirjaamalla ylös kaikki tarpeet ja toiveet mitä uudelta keittiöltä halutaan. Keittiöremontille on myös tärkeä kartoittaa tarkka budjetti ja keskustella ammattilaisen kanssa suunnitelmista. On hyvä muistaa, että hyvin suunniteltu keittiöremontti voi lisätä kotisi arvoa ja parantaa asumismukavuutta.