Viikonloppuna käytiin RX2-sarjan toinen osakilpailu Belgian Spassa. Juuri ennen kilpailuviikonloppua valmistuneella rallicrossradalla Sami-Matti Trogen raivasi tiensä finaaliin ja rengasrikosta huolimatta taisteli itsensä lopputuloksissa neljänneksi. Sarjan kokonaispisteissä Trogen nousi sijalle neljä.

Kilpailu ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa. Sami-Matin kilpailuviikonloppua vaikeutti huono arpaonni lähtöpaikkojen suhteen, etenkin ensimmäisessä alkuerässä. Lisähaastetta viikonloppuun toi sadeolosuhteet, joissa Trogen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa nelivedollaan.

– Tämä viikonloppu meni melko lailla samalla tavalla kuin kaksi viikkoa sitten Espanjassa. Ensimmäinen päivä oli vaikea, mutta toinen päivä paljon vahvempi. On todella vaikeaa kun joudut koko ajan lähtemään uloimmilta lähtöpaikalta, joten oli vaikea päästä hyville paikoille. Lisäksi ensimmäinen mutka oli melko tiukka ja sorainen, Trogen kertoo.

Alkuerien jälkeen Trogenin sijoitus oli seitsemäs. Semifinaalissa hän onnistui nousemaan finaaliin, vaikkakin lähtöpaikaksi jäi takarivi.

Finaalissa Trogen sai hyvän lähdön ja siirtyi neljänneksi aivan kolmantena ajaneen kannoille. Taistelu kolmannesta sijasta päättyi kuitenkin viimeisellä kierroksella rengasrikkoon. Tästä huolimatta Trogen sai pidettyä hyvän vauhdin ja neljännen sijansa aina maaliin saakka, nostaen hänet sarjan kokonaispisteissä neljänneksi.

– Finaali meni hyvin, kunnes rengas hajosi. Sen myötä yritys ohittaa kolmantena ajanut jäi, mutta näin tällä kertaa. Seuraava kisa käydään Silverstonessa parin viikon päästä, jossa olen ajanut viime vuonna ja rata on tuttu. Etu pitää hyödyntää heti ensimmäisestä päivästä lähtien, Trogen sanoo päättäväisesti.

Trogenin spotterina ja kilpailuinsinöörinä toimi Spassa SET Promotionin RX2-tiimin tiimipäällikkö Kalle Pinomäki.

– Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvä ja lopputulos oli erinomainen, mutta lähtöpaikat ulkoa eivät olleet helppoja. Tämä oli ensimmäinen kerta Sami-Matille sadekelissä, joten lauantai opeteltiin, mutta hän kehittyi jatkuvasti, olen vaikuttunut hänen suorituksestaan. Sunnuntaina taisteltiin todella palkintosijasta rengasrikkoon asti, mutta sille ei mahtanut mitään, Pinomäki kommentoi viikonloppua.

SET Promotionin suojatti ja RX Academy -mestari Trogenin spotterina yleensä toimiva Joni Wiman kilpaili itse Spassa. Supercarilla GRX-tiimin Hyundailla ajanut Wiman tuli kolmanneksi, tallikaverinsa Timur Timerzyanovin ajaessa voittoon.Tulokset olivat vahva osoitus niin kuljettajien ajotaidoista kuin autoja hallinnoivan SET Promotioninkin ammattitaidosta.

Seuraava RX2-sarjan kilpailu käydään Englannin Silverstonessa 25.-26.5.

Belgian RX2-finaalin tulokset
1. Oliver ERIKSSON
2. Jesse KALLIO
3. Ben-Philip GUNDERSEN
4. Sami-Matti TROGEN
5. Fraser McCONNEL
6. William NILSSON

RX2-pistetilanne
1. Oliver ERIKSSON 59
2. Jesse KALLIO 50
3. Fraser McCONNEL 46
4. Sami-Matti TROGEN 36
5. Vasiliy GRYAZIN 34

Teksti: Hal Ridge / Suvi Nisula
Kuva: Jan Kåre Rafoss