Lohjan kaupunginorkesterin Läpimurto-konsertti pidetään torstaina 8.10. klo 19.00 Laurentius-salissa Lohjalla ja perjantaina 9.10. klo 19.00 Kulttuurikeskus Holkenissa Inkoossa. Konserteissa kuullaan Beethovenia, Mazzolia ja Williamsia. Teoksista on kirjoitettu mm. seuraavaa: ”Uransa alussa olleiden Beethovenin ja Vaughan Williamsin 26-vuotiaina säveltämät kvintetot ovat riemastuttavia nuoruudentöitä tulevilta maailmantähdiltä!” ja ”Milleniaalin Mozartin” Missy Mazzolin koskettava ”Still Life with Avalanche” kuuluu nuoren yhdysvaltalaisen säveltäjän läpimurtoteoksiin,”.

Illan solisti pianisti Emil Holmström on tullut tunnetuksi musiikin moniottelijana. Häntä voi kuulla mitä erilaisimmissa yhteyksissä isoista konserttitaloista hämäriin UG-iltamiin. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä, ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta. Holmström on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina ympäri Eurooppaa, Amerikoissa, Japanissa ja Australiassa.

Konsertti kestää noin 70 minuuttia, ei väliaikaa.

Lohjan kaupunginorkesterin ohjeet koronapandemian ehkäisemiseksi

Lohjan kaupunginorkesterin tilaisuuksissa noudatetaan 1–2 metrin turvaväliä. Yleisön istumapaikat on numeroitu ja laitettu myyntiin siten, että turvaväli toteutuu. Lippuun merkittyjä paikkoja tulee noudattaa. Jonotustilanteiden välttämiseksi orkesterin konserteissa ei ole väliaikoja.

Kädet pestään wc-tiloissa tai desinfioidaan heti tilaisuuteen saavuttaessa sekä sen jälkeen. Lipun oston yhteydessä kerätään asiakkaiden yhteystiedot mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi. Tilaisuuteen ei saa osallistua oireisena. Mikäli olet ostanut lipun ja saat sen jälkeen oireita, ota yhteyttä orkesteri@lohja.fi, niin saat ohjeet lipun palautukseen tai siirtoon.

Katsomon ovet avataan tuntia ennen konserttia. Yleisön toivotaan siirtyvän omalle istumapaikalleen heti käsienpesun jälkeen. Jonojen välttämiseksi katsomosta poistutaan rivi kerrallaan siten, että takarivissä istuvat poistuvat ensimmäisenä ja sen jälkeen rivi kerrallaan. Jonotustilanteissa pidetään 1–2 metrin turvavälit.

Jos aivastat tai yskit, suojaa suu kertakäyttönenäliinalla tai tarvittaessa kyynärtaipeella. Henkilökunta neuvoo ja opastaa sekä valvoo ohjeiden noudattamista.

Emil Holmström. (Kuva: Maarit Kytöharju)