Sami-Matti Trogenin vauhdikas kesä jatkuu rallicrossin merkeissä, kun RX2-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan Norjan Hellissä, Lånkebanenin radalla.

Viime viikonloppuna lohjalainen haki ajotuntumaa täysin erilaisen auton ratista, hän teki voitokkaan paluun formuloihin F4-luokan kilpailussa Ahvenistolla.

– Hyvä, mutta kova kisa, oli niin kuuma. Olen tosi tyytyväinen kuitenkin koko viikonloppuun ja haluan lähettää kiitokset kaikille tukijoille ja Koirasen tallille, oli upeaa olla taas mukana formuloissa, Trogen kertoi.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa Trogen on neljäntenä, neljäs sija on myös tullut tutuksi kauden aiemmista osakilpailuista. Nyt tavoitteena on nousta palkintokorokkeelle. Lähtöpaikkojen arvonnassa vaivannut epäonni on heittänyt Trogenin kerta toisensa jälkeen ulkoradalle viikonlopun ensimmäisessä startissa, myös siihen toivotaan muutosta.

– Aika usein olen saanut lähteä ulkoa, ja koska autot ovat niin tasaisia, on lähtöpaikalla iso merkitys. Ehkä se tuuri nyt kääntyy. Hellin radalla on korkeuseroja, rata on makea ajaa ja ylipäätään paikka on hieno myös maisemien puolesta. Lisälenkille meno on heti ensimmäisessä mutkassa, joten myös sen merkitys on aika iso.

– Viime vuonna ajoin siellä ensimmäistä kertaa, mutta kisasta ei paljoa käteen jäänyt. Auto vähän temppuili ja olin seitsemäs. Vauhti tosin oli kohdallaan, joten siinä mielessä on ihan luottavainen olo. Torstaina otetaan vielä lähtötestiä, jotta ollaan sitten valmiina, kun kilpailu alkaa, Trogen toteaa.

RX2-sarjassa ajetaan yhteensä seitsemän osakilpailua. Norjan jälkeen kilpaillaan Ruotsin Höljesissä, josta seuraava etappi on Ranska. Sarja päättyy marraskuussa Etelä-Afrikkaan.

(Kuva: Tero Niemistö)

Pistetilanne Silverstonen osakilpailun jälkeen:
1. Oliver Eriksson (SWE) 89
2. Jesse Kallio (FIN) 76
3. Fraser McConnell (JAM) 61
4. Sami-Matti Trogen (FIN) 57
5. Vasiliy Gryazin (LVA) 51
6. Ben-Philip Gundersen (NOR) 48

Teksti: Toni Lönnroos