Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Sami-Matti Trogen lähtee sarjakärkenä Kouvolan Rallycross Festivaleille

moottoriurheilu, Trogen

(Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs)

 

Sami-Matti Trogen sinetöi Kanadasta alkaneen menestysviikon ottamalla uransa ensimmäisen RX Academy -sarjan osakilpailuvoiton neljän kakkossijan jälkeen Jalasjärvellä, voitto nosti lohjalaisen sarjan johtoon. Kouvolan Rallycross Festival on sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu, finaali ajetaan Ruotsin Tierpissä lokakuussa. Jalasjärven osakilpailu oli jännitysnäytelmä alusta loppuun, finaalilähdössä Trogen karkasi muilta ensimmäisen kierroksen kovan taistelun jälkeen.

– Finaalissa sain hyvän lähdön ja ensimmäisellä kierroksella oli tiukkaa, mutta sitten sain tehtyä eroa ja ajoin täysillä maaliin. Olen tosi iloinen, koska sain kakkossijat nyt muutettua voitoksi, Trogen totesi kilpailun jälkeen.

Kärkikolmikko Jalasjärvellä oli Sami-Matti Trogen, puolalainen Oskar Leitgeber ja virolainen Marko Muru. Trogen odottaa Kouvolassa kovaa vastusta puolalaiselta, ja myös sarjakakkoselta Jimi Kalliomäeltä. Uutena kuljettajana mukaan tulevan kartingmestari Juho Valtasen vauhti on vielä arvoitus, mutta Trogen uskoo hänenkin olevan kova luu.

– Pahimmat kilpakumppanit ovat varmasti Leitgeber ja Kalliomäki, heidän edellä pitäisi olla, ja uskon että vauhtini siihen riittää. Luokka on tosin niin tasainen, että hyvänä päivänä voittajaksi voi ajaa kuka tahansa.
Tykkimäen rata on vähän teknisempi ja siellä on vähemmän soramutkia kuin Jalasjärven radalla. Olen siellä jonkin verran ajanut treeniä ja myös kilpaa, joten ajolinjat ovat selkärangassa, Trogen kertoo.

Kouvolan Rallycross Festival ajetaan 25.8.-26.8. Lauantaina radalla nähdään SM-luokkien kauden huipennus ja sunnuntaina vuorossa on Rally X Nordic -osakilpailu, jossa ovat mukana RX Academy, Supercar Lites ja SuperCarit. RX Academyn finaali ajetaan Tierpissä lokakuussa, viimeistään siellä ratkeaa kuka kuittaa itselleen arvokkaan pääpalkinnon, tallipaikan rallicrossin EM-sarjassa ajettavaan S1600-luokkaan.

Sarjatilanne ennen Kouvolan osakilpailua:

1) Sami-Matti Trogen 76p
2) Oskar Leitgeber Puola 72p
3) Jimi Kalliomäki 67p
4) Marko Muru Viro 60p
5) Isak Reiersen Ruotsi 55p  

(Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs)