Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Sami-Matti Trogen on valmiina Höljesin crossiin

moottoriurheilu

Rallicrossin kesäkausi Sami-Matti Trogenin osalta starttaa Ruotsista tulevana sunnuntaina, kun Höljesissä ajetaan RX Academyn ensimmäinen viidestä osakilpailusta. Höljesin jälkeen ajetaan kolme osakilpailua Suomessa, Honkajoella, Jalasjärvellä ja Kouvolassa, ja sarjan finaalikilpailu käydään Ruotsin Tierpissä.

Ruotsin osakilpailut ajetaan Rally X Nordic -sarjan yhteydessä, Suomessa kilpaillaan rallicrossin SM-tapahtumissa.

RX Academy on yksityyppiluokka, kuljettajat mittaavat paremmuuttaan etuvetoisilla, erityisesti rallicrossiin rakennetuilla Renault Clioilla. Sarja on kansainvälinen, kuljettajia on mukana Australiaa, Uutta-Seelantia ja Venäjää myöden. Set Promotionin hallinnoima sarja valmentaa nuoria kuljettajia kohti autourheilun ammattilaisuutta, tiimissä valmennetaan niin ajamista, peruskunnon kasvattamista, ravinnon merkitystä kuin median edessä esiintymistäkin.

–  Academyn toiminta, kaikki valmentajista huoltomiehiin ovat erittäin ammattitaitoista. Uran alkuvaiheessa tämä on todella hyvä paikka oppia uusia asioita rallicrosskuskina.

Sami-Matti matkusti Ruotsiin vappuna, kilpailuviikon ohjelmaan kuului testiä sekä valmennusta.

– Alkuviikosta ajoin RX2-luokan autolla, sitten alkoi keskittyminen Academy-sarjaan. Strängnäsin radalla ajettu testi meni hienosti, Renault toimi hyvin ja vauhti oli heti kohdallaan, tuli tosi luottavainen fiilis kisaa ajatellen.

RX Academyssä ajettiin myös neljän osakilpailun talvisarja Ruotsissa ja Norjassa. Sami-Matti pääsi jäärata-ajon saloihin kiinni toiseksi viimeisessä kilpailussa, voitti viimeisen ja oli sarjassa neljäs. Kesäisiltä crossiradoilta Sami-Matilla on enemmän kokemusta, kaudella 2016 tuli Viron juniorisarjan mestaruus ja samalla kaudella lohjalainen voitti European Challenge-sarjan osakilpailun. Nyt tavoite on RX Academy-sarjaa varten asetettu, ja se on voitto.

–  Tavoite Höljesissä on saada hyvä alku sarjalle, ja tietysti voittoa lähdetään hakemaan, Sami-Matti kertoo.

Mikäli Höljesin osakilpailu lähetetään suorana nettilähetyksenä, Sami-Matin Facebookiin ilmestyy linkki viimeistään kilpailupäivänä. Myös tulosseurannasta kerromme somessa. Kilpailu Höljesissä alkaa lauantai-iltana, jolloin ajetaan ensimmäinen alkuerä n. klo 19.30, sunnuntaina kilpailu starttaa alkuerillä klo 09.00. Semifinaalit ja finaali ajetaan n. klo 14.00. Kilpailuissa ajetaan kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Pisteitä kuljettajille jaetaan kaikista lähdöistä, ja jokainen osakilpailu lasketaan mukaan lopullisiin pisteisiin.

Sarjan osakilpailut:

06.05. Höljes Ruotsi
16.06. Honkajoki
11.08. Jalasjärvi
25.08. Kouvola (Mukana myös Rally X Nordic-sarja)
07.10. Tierp Ruotsi