Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Sami-Matti Trogen on valmistautunut huolellisesti Höljesin kilpailuun

moottoriurheilu

Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna kauden toisen RX2-luokan osakilpailun Ruotsin Höljesissä. Set Promotion -teamissä kilpaileva 16-vuotias, lohjalainen tavoitelee uransa ensimmäistä finaalipaikkaa. MM-rallicrossin yhteydessä ajettava RX2-luokka kerää huippusuositulle Höljesin radalle kauden ennätysmäärän, 30 kuljettajaa.

– Varmasti Höljesin nopealla radalla ja koko kisan tunnelmalla on iso osuus kuskien määrään. Paikka on legendaarisessa maineessa, siellä on katsomoissa kymmeniä tuhansia faneja juhlimassa monta päivää, Trogen kertoo.

Hänon tällä kaudella ajanut Höljesissä jo kahdesti, RX Academyn kilpailuissa talvella ja keväällä.

-Rata on ehkä sarjan hienoin, ja olen ajanut siellä kauden aikana jo kaksi kilpailua ja kaksi päivää testiä, joten ehkä siitä on vähän etua kilpailuun.

Kauden ensimmäinen RX2-luokan kilpailu Trogenin osalta oli Silverstonessa, sieltä tuliaisena oli kahdeksas sija, Norjan Hellissä tulos parani piirun verran, hän ajoi seitsemänneksi.

– Silvestone oli ensimmäinen kilpailuni MM-sarjan mukana, se oli upea kokemus. Hellissä nostin vauhtia loppua kohden, mutta semifinaalissa en päässyt takarivistä ihan tarpeeksi hyvin matkaan, mutta muuten vauhti oli hyvällä tasolla. Tulin neljänneksi, joten vielä jäi tavoite, eli finaalipaikka saavuttamatta. Seitsemäs sija oli kuitenkin työvoitto hankalan alun jälkeen, Trogen summasi Norjan kilpailua.

Kilpailu Höljesissä alkaa perjantaina harjoituksilla, lauantaina ajetaan kahdet alkuerät, sunnuntaina vielä kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaalit.

– Valmistautuminen tulevaan viikonloppuun on tehty huolellisesti. Keskiviikkona ajoin testiä Norjassa, auton alustaa säädettiin ja se toimii tosi hienosti. Siirrytään perjantaiksi Höljesiin luottavaisin mielin ja tavoitellaan finaalipaikkaa. Helppoa se ei tule olemaan, siitä pitävät huolen 30 kilpakumppania, Trogen kertoo.