Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Sami-Matti Trogen tavoittelee finaalipaikkaa Etelä-Afrikassa

moottoriurheilu, Trogen

Sami-Matti Trogenin debyyttikausi RX2-luokassa päättyy ensi viikonloppuna Etelä-Afrikkaan. Lohjalainen on ajanut tällä kaudella jo kahdeksantoista kilpailua ja noussut palkintokorokkeelle kymmenen kertaa. MM-rallicrossin yhteydessä ajettavassa RX2 -sarjassa paras sijoitus on ollut Ranskan Loheacin toinen sija. Nyt lähdetään jahtaamaan jälleen finaalipaikkaa.

– Loheacissa oli huikea finaali. Vähän ennen maalia oltiin ihan nipussa ja kovan taistelun jälkeen nousin viime metreillä toiseksi, Trogen muistelee.

RX2-sarjassa vietettiin pitkä tauko, Ranskan osakilpailu ajettiin syyskuun alussa. Trogen ei ole kuitenkaan lepäillyt laakereillaan, vaan on sen jälkeen ajanut Crosskartin SM-kilpailun Suomessa ja Ruotsin Tierpissä RX Academyn finaalin, joka päättyi mestaruusjuhliin.

RX2-kausi Trogenin osalta alkoi keväällä Englannista, Silverstonen radalla tuloksena oli kahdeksas sija. Sen jälkeen vuorossa olivat Norja ja Ruotsi, sijoitukset olivat seitsemäs ja viidestoista. Ruotsin kilpailun jälkeen siirryttiin Kanadaan, siellä Trogen sai alleen uuden auton ja ajoi finaalin viidenneksi, kunnes sitten Ranskassa tärppäsi ja uran ensimmäinen palkintosija nelivetoisissa oli taskussa. Kausi on mennyt nousujohteisesti, joten tavoite Etelä-Afrikassa on korkealla. Cape Townin rata on 16-vuotiaalle Trogenille täysin uusi, tuttavuutta on tehty vain virtuaalisesti.

– Muutamia videoita olen viime vuoden kisasta katsonut, perjantaina selviää tarkemmin millainen rata on. Tavoitteena on vähintään finaalipaikka, mutta kyllä mulla on enempäänkin nälkää koska ranskassa sujui niin hyvin, Trogen päättää.

Kilpailu Killarney International Raceway -radalla alkaa lauantaina, jolloin ajetaan kahdet alkuerät. MM-sarjan kaavan mukaan sunnuntaina kaasutellaan loput kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaalit.
Yle TV2 esittää kauden viimeiset finaalit sunnuntaina 25.11. klo 15:00 alkaen.

(Kuvat: Jan Kåre Rafoss)