Tänään: 14.07.2024

Toimittaja

Sami-Matti Trogen voitti simulaattorimestaruuden FiSRA:n Am talvisarjassa

moottoriurheilu

Lohjalainen rallicrosskuljettaja Sami-Matti Trogen varmisti FiSRA:n Am talvisarjan mestaruuden viimeisessä, Suzukan osakilpailussa.
Viiden osakilpailun mittaisen sarjan järjestelyistä vastasi Finnish sim racing association eli FiSRA yhdessä ajosimulaattoireita valmistavien X-R’cerin ja Foracerin kanssa.

Sarja järjestettiin pääsiassa moottoriurheilijoille ja moottoriurheilun parissa työskenteleville. Sarjan mestaruudesta kamppailtiin noin kahdenkymmenen kuljettajan voimin ympäri maailmaa, sillä kilpailut aloitettiin Belgian Span radalta ja kausi päättyyi Japanin Suzukaan. Mukana oli monia moottoriurheilusta tuttuja nimiä, kuten Matti Alamäki, Niki Juusela, Suvi Jyrkiäinen ja Konsta Lappalainen.

Ammattimaisesti järjestetty sarja tarjosi yleisölle suorassa nettilähetyksessä raivokasta taistelua jokaisessa osakilpailussa. Kauden aikana kovatasoisessa sarjassa nähtiin yllättäviä tilanteita ja jokainen minuutti oli todellista jännitysnäytelmää, koko ajan sattui ja tapahtui. Muutamia tilanteita tuomaristo käsitteli kilpailun jälkeenkin, mikä kertoo kovasta taistelusta sekä kuljettajien intohimosta kilpailemiseen.

Kilpailuja ennen ajettiin harjoitukset ja aika-ajot. Harjoitusserverillä pystyi harjoittelemaan jo viikkoja ennen osakilpailua ja väkeä riitti radalla lähes joka ilta.

– Hyvin järjestetty sarja, pidin ajamisesta todella paljon. Jokainen osakilpailu oli kovaa kilvanajoa alusta loppuun ja se antaa minullekin hyvän potkun kesään, Trogen kommentoi.

Sarja ajettiin Ferrari 488 GT3 -luokan autoilla, joissa kaikissa oli samat säädöt. 1,5 tuntia kestävän kilpailun aikana kuljettajat joutuivat käymään varikolla vähintäänkin tankkauksen takia. Monet kuljettajat joutuivat käymään varikolla myös kolaroituaan, jotta pääsivät jatkamaan taas ehjällä autolla.

– Minulla onnistui hyvän ratavauhdin lisäksi myös varikkokäynnit. Säästin monessa kilpailussa varikolla aikaa, kun jätin renkaat vaihtamatta ja ajoin samalla setillä kisan alusta loppuun.

Trogen ajaa tällä kaudella simulaattorikilpailuja myös muissa sarjoissa.

– Minulla on tarkoitus osallistua FiSRA:n järjestämään rata SM-sarjaan, mutta sielä säädetään autoa ja tällä hetkellä etsin tallia, joka voisi auttaa minua auton säädöissä. Yritän ajaa simulaattorikilpailuja niin paljon kuin kauden muilta kilpailuilta ehdin, sillä tuo on upea laji.

Trogen kilpailee tänä vuonna Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa sekä RX Academy-sarjassa, joka ajetaan Suomen ja Ruotsin radoilla etuvetoisilla Renault Clioilla.

– Odotan tällä hetkellä todella paljon alkavaa kisakautta, ja että pääsen nelivetoisen RX2-kilpurin rattiin.Toivotaan, että tulee kaikin puolin hieno kesä, niin kilpailujen kuin säänkin puolesta, Trogen kertoo.

Kaikki osakilpailut ovat katsottavissa täältä.

FiSRA Am -talvisarjan pisteet.
1) Sami-Matti Trogen 209p
2) Markus Aaltonen 172p
3) Lauri Hyytiäinen 132p