Autourheilukausi 2021 sujui suunnitelmien mukaisesti ja Trogen selvisi ratahaasteesta kunnialla. Vauhti on vakuuttanut tallin entisestään ja myös ensi vuoden kilpailukalenteriin tulee mahtumaan kilpailuja runsaslukuisesti.

Syksyllä 2020 Trogen solmi sopimuksen BMW kilpa-autoja luotsaavan saksalaisen Walkenhorst Motorsportin kanssa. Alustavana ajo-ohjelmana oli Nürburgring Langstrecken -sarja (NLS), jossa Trogen ajoi pääluokassa 600-hevosvoimaista BMW M6 GT3 -kilpa-autoa.

Tavoitteena ensimmäisellä kaudella oli ehjä kausi ja vauhdillisesti pääsy tehdaskuljettajien vauhtiin. Tämä oli suuri haaste. Sitä ei helpottanut se, että sarjaa ajetaan maailman vaikeimmaksi radaksi kutsutulla 20 kilometriä pitkällä Nordschleifin radalla, ”vihreässä helvetissä”.

NLS-kauden oli määrä alkaa maaliskuun lopulla, mutta Trogenin puhelin soi jo helmikuussa. Talli pyysi häntä alle viikon varoitusajalla mukaan ajamaan Asian Le Mans -sarjaan, autona BMW M6 GT3.

”Kutsu Aasian Le Mans -sarjaan tuli mukavana yllätyksenä ja juuri sopivaan aikaan. Pakkasin nopeasti laukut ja lähdin intoa puhkuen kohti Dubaita”, Trogen kertoo.

Neljä osakilpailua – saavutuksena jopa luokkavoitto

Aasian Le Mans-sarja käsitti neljä osakilpailua viikon aikana. Ensimmäiset kaksi osakilpailua ajettiin Dubaissa ja jälkimmäiset kaksi Abu Dhabissa. Samaa autoa ajoivat Trogenin lisäksi Henry Walkenhorst ja Jörg Breuer.

Ensimmäisessä kilpailussa kolmikko ajoi hienosti luokan toiseksi. Toisessa kilpailussa podium kutsui jälleen luokan kolmantena. Kolmas kilpailu toi kolmikon jälleen toiseksi ja viimeisessä osakilpailussa tuli lopulta sarjan kruunannut luokkavoitto.

”Aasian Le Mans -sarja oli kokonaisuutena loistava reissu. Pääsin tutustumaan tiimiin ja pystyimme omassa luokassamme ajamaan jopa voiton ja kokonaiskilpailussakin olimme sijalla 12”, Trogen iloitsee.

Muutto Saksaan ja NLS-kausi käyntiin

Aasian Le Mans -sarjan jälkeen alkoi valmistautuminen NLS-kauteen. Iso muutos nuorelle miehelle oli muutto Saksaan ja tottuminen uusiin ympyröihin.

”Olen viihtynyt Saksassa. Pääsen tasaisin väliajoin Suomeen tapaamaan perhettäni, joten koti-ikävä ei ole päässyt yllättämään. Minut on otettu Saksassa hyvin vastaan ja olen saanut paljon apua arkeen. Asun pienessä Mellen kylässä lähellä tallin päämajaa. Siellä on rauhallista asua ja loistavat mahdollisuudet liikuntaan”, Trogen kuvailee uutta asuinkohdettaan.

NLS-kausi käynnistyi maaliskuun lopussa ja eteni Trogenin tavoitteiden mukaisesti. Ei tullut isompia virheitä tai kolareita ja vauhti oli hyvää alusta loppuun. Trogenin autokunta vaihtui kauden aikana monta kertaa, mutta autokunnista riippumatta, Trogen oli aina oman autokuntansa nopein kuljettaja.

Toukokuussa talli kiinnitti nuoren kuljettajansa mukaan lehdendaariseen Nurburingin 24 tunnin kilpailuun. Kilpailuun oli ilmoittaunut yli 200 autoa ja 700 kuljettajaa. Autokunnassa ajoivat Trogenin lisäksi Jörg Müller, toista kautta tallissa ajava Mario Von Bohlen sekä puolalainen Kuba Giermaziak.

Lauantaina alkanut kilpailu oli kuljettajille haastava. Kilpailun ensimmäisenä päivänä keli oli sateinen. Sade ja huono näkyvyys antoivat kovan vastuksen kilpailuun. Tämä ei nuorta lohjalaista juuri haitannut, koska hän ajoi lauantaina koko päivän nopeimman kierrosajan. Kilpailun juontajat ihmettelivät suhteellisen tuntematonta nuorta suomalaista ja nimi painettiin varmasti monen mieleen GT-autojen maailmassa. Trogen ajoi tiimeineen lopulta sijalle 12.

”Kilpailu oli meidän tiimillemme loistava. Lauantaina ajoin märällä kelillä nopeimman kierrosajan ja muutenkin meidän vauhtimme oli hyvä. Kilpailu oli todella vaativa vesisateen ja sumun takia. Hieno kokemus ja yksi unelmani täyttyi, kun pääsin mukaan kisaan”, Trogen hehkuttaa.

Rataura jatkuu Walkenhorst Motorsportin kanssa kaudella 2022 – kalenteriin runsaasti kilpailuja

Kaudella 2022 Trogenin sopimus BMW:tä luotsaavan Walkenhorst Motorsportin kanssa jatkuu. Tarkkaa kilpailukalenteria ei ole vielä lukittu, mutta kilpailuja on tiedossa mittava määrä – se on jo varmaa. Joulukuussa nuorukainen tulee Suomeen ansaitulle lomalle ja tositoimiin päästään jälleen vuoden vaihteen jälkeen.

”Kiitän kaikkia yhteistyökumppaneitani kaudesta. Olen erittäin kiitollinen etenkin omalle tallilleni, Walkehorst Motorsportille, ja voin kertoa, että viihdyn heidän kanssaan todella hyvin. On hienoa tehdä työtä huippuammattilaisten kanssa ja kehittyä itse siinä mukana. Odotan innolla seuraavaa kautta ja sitä että pääsemme menestymään uudella autolla”, Trogen päättää tyytyväisenä.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedotus
Kuva: Walkenhorst Motorsport