Ålin kilpailu oli suomalaisittain menestys. Sami-Matti Trogen (vas) voittaja Jesse Kallio ja toiseksi ajanut Joni Wiman. (Kuva RX Academy/Sami Puumalainen)

 

-Työvoitto, tai siis kolmas sija, Sami-Matti Trogen hihkaisee.

Kauden kolmas RX Academy on Ice -sarjan osakilpailu ajettiin Norjan Ålissa sunnuntaina. Trogenin alkukauteen oli mahtunut vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisia. Kokonaisuus on kuitenkin jäänyt alle odotusten, sillä finaalipaikkaa ei lohjalainen vielä ollut saavuttanut. Ennen Ålin kilpailua Trogenin ajamista oltiin Set Promotion -tiimin kanssa käyty läpi ja sitä saatiin pieniä yksityiskohtia muokkaamalla entistäkin vauhdikkaammaksi. Myös lähtöihin oli kiinnitetty huomiota. Näiden myötä nuorukainen pääsi tavoitteeseensa, hän ajoi kolmanneksi. Ruotsin osakilpailut ajettiin jäädytetyllä moottoriradalla, nyt kilpailtiin järven jäällä. Kilpailupäivä eteni tutun kaavan mukaan, ensin ajettiin kolme alkuerää, sen jälkeen semifinaali ja finaali.

– Alkuerät menivät hyvin, toista lukuun ottamatta. Ensimmäisen voitin ja kolmannessa olin toinen, mutta se yksi meni pilalle. Siinä puhallin meni pois päältä ja lasi meni niin huuruun, etten nähnyt mitään ja osuin penkkaan. Tilanne sattui toisella kierroksella, olin johdossa ja yhtäkkiä ihan sumussa. Tuuletin oli lakannut toimimasta ja moottori alkoi lämpeämään. Se työnsi höyryä tuulilasiin niin paljon, että oli ajettava sivuun. Juttu selvisi varikolla, flektin johto oli ilmeisesti irronnut. Lähtöihin en ole vieläkään tyytyväinen, ne olivat huonoja alkuerissä, mutta toisaalta radan sisäreuna oli myös tosi huono paikka startata, Trogen kommentoi.

Alkuerien jälkeen Trogenin sijoitus oli yhden erävoiton, keskeytyksen ja yhden kakkossijan myötä toinen, kaksi pistettä suomalaiskuljettaja Joni Wimanin takana. Semifinaalit ovat tällä kaudella olleet Trogenin kompastuskivinä, mutta tällä kertaa tuli onnistuminen.

– En tiedä, menikö puristamisen piikkiin, mutta lähtö meni taas huonosti, melkein sammutin auton viivalle. Lähdin paalulta, mutta putosin startissa kolmanneksi, joten oli vaikea nähdä kahden muun auton takana lumipölyssä. Menin lisälenkille toisella kierroksella ja säilytin paikkani, joten kolmannella sijalla nappasin finaalipaikan.

– Finaalissa tuli hyvä lähtö, päivän, ellei koko kauden paras, ja nousin kolmanneksi heti lähtösuoralla. Lisälenkille päätin mennä kolmannella kierroksella, se taktiikka oli ihan toimiva ja sain pidettyä aika helposti sijoitukseni. Katsoin viimeisten kierrosta aikana, että kärkikaksikko on päässyt karkuun eikä takana ole näkyvissä uhkaa, joten rauhoitin ajoani ja vähän jopa varmistelin. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän kilpailuun, sillä vauhti oli koko päivän hyvää. Lähtöihin pitää vielä enemmän keskittyä ja saada rutiinia, niin lopputulos voisi olla vieläkin parempi, Trogen kertoo.

Trogen nousi sarjan kokonaistilanteessa neljänneksi. Kkauden viimeinen talviosakilpailu ajetaan viikon kuluttua Norjassa, paikkana on tällä kertaa Gol.

Tilanne 3/4

1) Jesse Kallio 95p
2) Joni Wiman 93p
3) Simon Syversen Norja 74p
4) Sami-Matti Trogen 62
5) Marko Muru Viro 52p