Johannes Lohilammen museo ja Paikkarin torppa ovat kesällä avoinna keskiviikosta sunnuntaihin 7.8. saakka. Johannes Lohilammen museo alakerrassa on kesän ajan esillä Elias Lönnrot -pienoisnäyttely. Lohilammen museolla järjestetään myös kaksi kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa. Lohilammen perinnepäivää vietetään sunnuntaina 19.6. klo 12–16. Ohjelmassa on vanhoihin perinneleikkeihin ja esineisiin tutustumista, hanuristit Viljami ja Valtteri sekä improvisaatioryhmä Nasakan esitys klo 14.

Lohilammen perhepäivää vietetään sunnuntaina 17.7. klo 12–16. Ohjelmassa on klo 13 lasten lauluhetki, 14 yhteislaulua Tuulikki Elorannan johdolla, kepparirata sekä murresanakävely. Tapahtumissa on myös buffetti, ja ne toteutetaan yhteistyössä Tuomo Laineen kanssa.

Lohilammen museon vierestä löytyy myös Taidenavetta, jossa on taidenäyttelyjä ja tapahtumia pitkin kesää.

Paikkarin torpalla, matkustajakodin edessä on näytillä yrttejä, joiden suotuisista vaikutuksista Elias Lönnrot teki havaintoja kerätessään kasveja ensimmäiseen suomenkieliseen kasvikirjaan Flora Fennicaan (1860). Lönnrot tiesi esimerkiksi raunioyrtin edistävän haavojen arpeutumista.

Johannes Lohilammen museo (Peririnnatie 2) on avoinna ke-su klo 12–16 ja Paikkarin torppa (Torpantie 20) ke-su klo 11–17.

Paikkarin torppa.