Lohjan pääkirjastossa on 27.2. asti esillä Sampo Mäkelän akvarelleja. Mäkelän toinen Lohjan näyttely koostuu kolmesta pääteemasta; kaupunkiaiheista, maisemakuvista ja kukka-aiheista.

–Maalasin mukaan pari pientä Lohja-aihetta, sillä otan aina haasteena löytää maalausaiheita näyttelykaupungista. Sehän on lopulta taiteilijan omasta visiosta kiinni, millaisia töitä syntyy. Periaatteessa mikä tahansa aihe voi olla maalauksen aiheena, toteutus ratkaisee, Mäkelä muotoilee.

–Sisä-Suomen kaupungeissa on purettu paljon vanhaa arkkitehtuuria, mikä on kaupunkimaalarin kannalta harmillista. Kuusikymmentäluvun liikerakennukset eivät ole kaikkein kiinnostavimpia maalattavia, joskin senkin voi nähdä haasteena. Jokainen paikka on rakas asukkailleen sellaisena, kuin se on, Mäkelä pohtii.

–On välillä vaikea arvailla, mitkä aiheet ovat näyttelyssä kävijöille tärkeitä ja herättävät tunteita. Akvarellilla on kiva toteuttaa konkreettisia kohdeaiheita, koska tekotapa muokkaa lopputulosta aina omanlaisekseen. Akvarellilla on vaikea julistaa mitään erityistä ja hyvä niin.

Luontoaiheinen akvarelli.

Koronan vaikutus on Mäkelän mukaan näkynyt jollain tavalla näyttelytoiminnassa, mutta vähemmän, kuin olisi arvannut.

–Korona-aikana vain yksi näyttely on siirtynyt ja sekin tuli pidettyä kesällä. Olen huomannut, että ihmiset ovat viisaita ja oppivaisia elämään poikkeustilassa ja käyttävät maskia järkevästi sopivissa tilanteissa. Taidenäyttelyissä kun ei ole muutenkaan tungosta, vaan ihmiset tulevat hajautetusti eri aikoina ja käyttävät maskia, en näkisi siinä mitään ongelmaa. Lohjan suuressa kirjastossa on mukavan väljää eikä tunkua pääse kyllä syntymään, Mäkelä toteaa ja toivottaa samalla kaikki tervetulleeksi näyttelyynsä.

Sampo Mäkelän maalauksia nähdään Lohjalla jo toisen kerran.
Kaupungin vilinää Sampo Mäkelän akvarelliteoksessa.