Vihtiläinen Sanna Niinistö julkaisi taiteilijanimellä Saniita ensimmäistä kappaleensa 4.12. ja otti tuolloin ensiaskeleen kohti laulajanuran ja unelmansa toteuttamista. Ensimmäinen kappale Uusi polku kertoikin oman elämän haltuun ottamisesta, unelmien toteuttamisesta ja laulajan uran luomisesta.

–Kappale sai todella hyvän vastaanoton niin kuin toivoinkin, Niinistö iloitsee.

–Etenkin vähän vanhemmat ihmiset ovat tykästyneet siihen kovasti, mistä hieman yllätyinkin, että juuri he ovat pitäneet siitä niin paljon, Niinistö jatkaa.

10.4. Saniitalta julkaistiin toinen kappale Olisitpa vielä täällä. Se jatkaa herkkää pop- ja iskelmälinjaa. Uusi kappale sai alkunsa biisintekoleirillä vuonna 2018.

–Tein siellä tietynlaisen version, joka jäi kypsymään. Nyt kirjoitin sen uusiksi uusilla ajatuksilla ja tänä keväänä lopullinen versio valmistui, Niinistö kertoo.

–Herkällä linjalla jatketaan, mutta nyt mennään astetta syvempiin vesiin. Jokainen kokee jossain vaiheessa elämäänsä läheisen menetyksen ja itse koin sen vuonna 2006, kun menetin kymmenen vuotta vanhemman isoveljeni. Kappaleessa mennään alussa niihin tunteisiin, joita koin sinä päivänä, kun sain tietää veljeni kuolemasta. Kertosäkeessä ollaan niissä ajatuksissa, joita käyn läpi päivittäin, kun ikävöin veljeäni.

Niinistön veli menehtyi auto-onnettomuudessa.

–Ovikello soi ja poliisit tulivat kertomaan onnettomuudesta. Olin silloin 16-vuotias ja kuullut samana päivänä, että pääsen Ypäjälle opiskelemaan hevosalaa. Se uutinen oli ihana, mutta en enää pystynyt olemaan siitä onnellinen. Se oli kamala päivä, Niinistö muistelee.

–Nyt aikaa on kulunut niin kauan, että pystyin tekemään tällaisen kappaleen. Monet itkut tuli silti itkettyä ja asia on mielessä joka päivä.

Niinistö kokee, että hän on saanut kappaleen teon myötä helpotettua omaa oloaan.

–Surutyö jäi aikoinaan tekemättä, kun koulu alkoi ja olin niin nuori silloin, kun veljeni menehtyi. Nuorena elämä vain jatkui. En pystynyt enkä osannut tehdä surutyötä. Kun aloin kirjoittaa tätä kappaletta, ajattelin, että tämä on minun tapani käsitellä surua. Äitikin sanoi, että olen saanut koottua tunteet hienosti tähän biisiin.

Olisitpa vielä täällä julkaistiin 10.4. Se sattuu olemaan veljen nimipäivä.

–Aiemmin kappaleen julkaisua suunniteltiin maaliskuulle, mutta se ei valmistunut siihen mennessä. Kun katsoin kalenteria, ajattelin, että miten tämä voi olla mahdollista. 10.4. on Teron päivä. Joku tarkoitus tällä on, Niinistö pohtii.

Vaikka veli ei ole enää tässä maailmassa, Niinistö uskoo, että hän tietää kappaleesta.

–Uskon, että hän kuulee, Niinistö sanoo.

Saniitan uusi kappale Olisitpa vielä täällä julkaistiin 10.4.

Lohtua myös muille ihmisille

Niinistö haluaa koskettaa ja lohduttaa ihmisiä musiikkinsa avulla ja jakaa omasta elämänkokemuksestaan asioita, jotka ovat helpottaneet hänen oloaan ja tuoneet turvaa. Saniitan uusi kappale todella koskettaa oli kuulijalla omaa kokemusta läheisen menettämisestä tai ei.

–Toivon, että tämä kappale voi olla lohduttava jollekulle toisellekin. Tästä aiheesta ei ole tehty kovin paljon musiikkia, Niinistö sanoo.

Kappaleen sanat ovat siis Niinistön käsialaa. Sävellyksen on tehnyt pianisti Jaakko Kiurun, kuten Saniitan ensimmäiseenkin kappaleeseen. Sovitus on Sani Hillon (SunnyMusic) työtä.

–Hän sai biisiin täydellisen fiiliksen, Niinistö iloitsee.

Iloa tuottaa myös se tieto, että ainakin yksi radiokanava aikoo ottaa kappaleen soittolistalleen.

Niinistö tekee myös silkkikukkia ja pyörittää kotonaan kestokukkasitomoa. Hän on keskittynyt hää- ja juhlasidontaan ja valmistaa kukka-asetelmia ja -koristeita tilaustyönä. Jos korona sallii, Niinistö pitää heinäkuussa Vihdin kirkonkylän kirjastossa näyttelyn kukkataideteoksista.

–Toivottavasti voin siellä esittää myös kappaleitani, Niinistö sanoo.

Hänellä on jo mielessä uusiakin kappaleita.

–Kyllä niitä on mielessäni jonossa. Katsotaan, minkä teen seuraavaksi. Kesällä täytyy varmaan tehdä muita töitä, koska se vaatii rahaa, kun biisit tekee kunnolla studiossa. Siinä sivussa voin kuitenkin työstää myös kappaleitani, Niinistö avaa suunnitelmiaan.

Saniitan kappaleita voi kuunnella mm. YouTubessa ja Spotifyssä.

SMS