Taiteilija Milja Viljamaa ja tatuointitaiteilija Emma Sikanen pitävät tummanpuhuva yhteisnäyttely Lohjan Teatterin kahviossa. Sielun Peili -näyttelyyn voi kätevästi tutustua samalla, kun käy katsomassa Lohjan Teatterin tämän syksyn musikaalin Hiomaton Timantti, joka kertoo Marilynin elämästä. Taidenäyttely tarjoaa hehkeää naiskauneutta, tunteiden kirjoa sekä värien hehkua. Marilynin elämästä ei dramatiikkaa puuttunut, kuten ei tästä taidenäyttelystäkään.

–Toivottavasti näyttely luo myös katsojille palon tehdä itsekin taidetta muodossa tai toisessa. Näyttelyn taulut vaihtelevat kooltaan 20 senttisestä puolitoista metriseen, joten niissä on valinnan varaa niin isommille kuin pienemmillekin seinätiloille, Sikanen kertoo.

–Miljan työt ovat voimakkaita, rouheita ja karismaattisia. Emman työt taas herkkiä ja pikkutarkkoja. Mielestämme nämä täydentävät loistavasti toisiaan, taiteilijat kertovat.

–Näyttelyssä nähdään voimakkaita naistauluja voimakkaiden naisyrittäjien luomina. Ne sopivatkin hyvin naisteemaiseen musikaaliin, he jatkavat.

Hiomaton timantti -musikaalin esityskausi jatkuu 14.12. saakka. Näyttelyyn voi tutustua tuntia ennen esityksiä sekä esitysten aikana.