Sirkusfestivaali Pusu palaa Pusulan kyläläisten iloksi jo kolmannen kerran ensi viikonloppuna 5.7.–7.7. Mukana on tänäkin vuonna sekä kotimaisia että kansainvälisiä nykysirkuksen huippuosaajia.

Festivaali alkaa perjantaina 5.7. kello 17.00 ”Näytöksen jälkeen” -näyttelyn avajaisilla. Esillä on Tanja Tähtisen sirkusaiheisia teoksia. Avajaisten yhteydessä pääsee myös keskustelemaan festivaalista ja sen tulevaisuudesta festivaalin järjestäjien kanssa. Näyttelyn jälkeen festivaali käynnistyy Niki Blombergin alias DJ Pökäleen tahdittamana sirkusteltassa.

Lauantain ohjelma on sirkuksen täyteinen ja se alkaa kello 15.00 liettualaisen klovnin ja taiteilijan Marija Baranauskaiten The Sofa Project -esityksellä Töllin Galleriassa. Kokeneempaa kotimaista huippuosaamista tarjoilee kello 16.00 duo Kate & Pasi teoksellaan Suhde, ja illan sirkustelut pakettiin laittaa toinen sirkusalan legenda Matias Salmenaho ja Röllishow kello 18.00. Illan Pusubileissä viihdyttää elektropunkbändi Muovipussi.

Koko festivaali saa arvoisensa päätöksen sunnuntaina, kun harvoin Suomessa vieraileva australialais-suomalainen Hands some Feet esiintyy kello 15.00 Töllin hallin ulkolavalla samannimisellä esikoisteoksellaan. Luvassa on rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja mielenkiintoisia kohtaamisia!

Festivaalin tuottaja Selene Abonce Muhonen kertoo, että festivaalista on saatu hyvää palautetta niin paikallisilta kuin sirkusväeltäkin.

–Viime vuonna varsinkin festivaali tavoitti myös sirkusammattilaisia ja myös kyläläiset olivat innoissaan, kun festivaali toi kylään erilaisia ihmisiä. Kyläläiset ovat myös avoimesti olleet apuna festivaalin järjestelyissä esimerkiksi tarjoamalla majoituksia artisteille tai lainaamalla kalustoa, kuten traktoreita ja milloin mitäkin.

Hän kertoo, että festivaali sai alkunsa halusta tuoda nykysirkusta paikkoihin, missä sitä harvemmin on mahdollista kokea.

–Pusula on meille rakas paikka ja koska äitimme Anja Muhonen de Abonce on asunut siellä pitkään ja on aktiivinen Töllin Myllyn osuuskunnassa, niin kontaktit ja mahdollisuudet järjestää festivaali juuri siellä olivat otolliset. Myös Töllin myllyn ympäristö on inspiroiva ja kaunis paikka ja haluamme ihmisten myös näkevän heille tutut paikat uudella tavalla.

Sirkusfestivaali on saanut innostumaan sekä kyläläiset että sirkusammattilaiset. Luvassa on jälleen monta esitystä.

Festivaaliohjelma

Perjantai 5.7. kello 17.00 Tanja Tähtinen: ”Näytöksen jälkeen” näyttelyn avajaiset Töllin Myllyn Galleriassa. Kello 18.00 DJ Pökäle, sirkusteltta/Töllin Myllyn halli.

Lauantain 6.7. kello 15.00 Marija Baranauskaite: The Sofa Project Töllin Myllyn Galleriassa. Kello 16.00 vuorossa on Kate & Pasi: Suhde Töllin Myllyn hallissa. Matias Salmenahon Röllishow esitetään kello 18.00 Töllin Myllyn hallissa. Muovipussi vetää Pusubileet kello kello 19.00 sirkusteltassa Töllin Myllyn hallissa.

Hands some Feet päättää festivaalin sunnuntaina kello 15.00 Töllin Myllyn hallin ulkolavalla.

Lisätietoja: www.sirkusfestivaalipusu.com. Liput: bit.ly/pusuliput.

SMS