Siuntion perinteinen Siuntio-päivä järjestetään vuoden tauon jälkeen Aleksis Kiven koulun pihalla voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen. Siuntio-päivää vietetään 4.9. klo 10.00–14.00.

Mukana juhlatunnelmassa on paikallisia yrittäjiä, yhdistyksiä ja muita innokkaita esittelijöitä, jotka myyvät tuotteitaan sekä esittelevät toimintaansa. Myytävänä on laaja kirjo käsitöitä, leivonnaisia, vihanneksia ja muita kasvimaan antimia. Eläimellistä menoa Siuntio-päivään tuo alpakkatila Alpaca Fuente, joka tuo näytille näitä kiehtovia ja pörröisiä eläimiä. Myynnissä on myös alpakan ylellisestä villasta tehtyjä tuotteita.

Nukketeatteri Annoksen klovnit saapuvat klo 11.00 esittämään “Unelmien lentonäytös” nimisen lastennäytelmän. Riemastuttava tarina kerrotaan värikkään klovnerian ja objektiteatterin keinoin. Musiikillisista elämyksistä vastaavat Lux Musicaen sävellyskilpailun lahjakkaat voittajat, jotka esittävät sävellyksensä klo 12.00 alkaen.

Kello 12.30 jaetaan Siuntion kulttuuripalkinto kolmatta kertaa. Siuntion kunnankirjastolla on avoimet ovet sekä kirjasuunnistus. Neljän kirjan väliin on piilotettu leffalippu, jonka voi löytää kirjaston somessa annettuja vihjeitä seuraamalla.

Siuntio-päivä ulottuu tapahtuma-alueen ja kirjaston lisäksi Marthabo-taloon, jossa tapahtumaa vietetään taidenäyttelyn ja arpajaisten merkeissä. Natur- och kulturupplevelser rf järjestää lapsille opastettuja kierroksia Suitian linnalla. Linnan puutarhassa tenavat pääsevät kokeilemaan linnapolun hauskoja tehtäviä ja Kotieläinpiha Lönneberga esittelee Suitian linnan tapahtumassa sympaattisia eläimiä, kuten vuohia ja lampaita, joita osallistujat pääsevät syöttämään. Siuntion tonttitarjonnasta kiinnostuneille järjestetään Siuntio-päivän yhteydessä tonttirastit

Palonummella klo 12.00–14.00. Tonttirasteilla esitellään Palonummen vapaita tontteja. Tonttirastien lähtö ja maali on Siuntio-päivän tapahtuma-alueella.