Siuntion kunta viettää parhaillaan 560. juhlavuottaan. Sen kunniaksi Lux Musicae -festivaali julistaa Siuntio Soi -sävellyskilpailun. Teosten toivotaan saavan innoitusta Siuntion rikkaasta kulttuurihistoriasta, ainutlaatuisesta luonnosta sekä ihmisistä, heidän elämästään ja unelmistaan eilen, tänään ja huomenna. Lux Musicae kantaesittää voittajateoksia tulevilla festivaaleilla.

Siuntio Soi -sävellyskilpailussa on kaksi sarjaa. Pääsarjassa on tarkoitus löytää uusia innovatiivisia kamarimusiikki- ja yhtyeteoksia, jotka jäävät rikastuttamaan suomalaista uuden taidemusiikin ohjelmistoa. Pääsarjan teoksissa saa käyttää seuraavia soittimia: huilu, oboe, klarinetti, käyrätorvi, harppu, viulu ja sello. Kaikki yhdistelmät duosta septettoon ovat mahdollisia.

Biisisarjassa etsitään uusia lauluja, jotka heijastavat luovasti Siuntio-teemaa. Biisisarjassa lähetetään nuotti laululle ja säestyssoittimelle sekä teoksen esityksestä mp3-demo muistitikulle tallennettuna. Musiikintekijä vastaa myös laulun sanoituksesta.

Pääsarjassa ei ole osallistumisikärajaa. Biisisarjassa musiikintekijät voivat täyttää vuonna 2021 enintään 25 vuotta. Kilpailuaikaa on 31.5.2021. Palkinnot ovat sarjasta riippuen 1 000–3 000 euroon.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat säveltäjä Kimmo Hakola (tuomariston puheenjohtaja), säveltäjä Riikka Talvitie, lauluntekijä ja tuottaja Jonas W. Karlsson sekä Siuntio Soi – Musik i Sjundeå -yhdistyksen hallituksen jäsen muusikko Teuvo Ryynänen.

Biisisarjan tuomari Jonas W Karlsson työskentelee Los Angelesissa säveltäjänä ja tuottajana.