Oopperalaulaja Jyrki Anttilalle on myönnetty Suomen näyttämötaiteen kultainen mitali 30 vuoden toiminnasta. Mitali ansaitaan pitkän tuloksellisen työn tunnustukseksi näyttämötaiteen saralla, ja sen myöntää Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto.

–Periaatteessa 30 vuotta ei edes riitä, sillä olen tehnyt tätä työtä koko elämäni nuoruudesta saakka. On kyllä mukava saada tunnustus siitä työstä, Anttila kertoo.

Työteliäs yrittäjä, oopperalaulaja Jyrki Anttila on viimeiset 20 vuotta pyörittänyt omistamansa OperArt Oy:n kanssa suuria operettikiertueita sekä konsertteja valtakunnallisesti. Tällä hetkellä OperArt esittää kiertävää Ilkka Kuusiston Taipaleenjoki-oopperaa, joka kiertää syksyn ja alkukevään aikana 16 eri paikkakunnalla huipentuen Finlandia-talon ja Tampere-talon esityksiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Joulukuussa OperArt esittää vielä useasti koronan vuoksi siirtynyttä Iloista Leskeä seitsemällä eri paikkakunnalla.

–Teosten valmistelussa ja markkinoinnissa on riittänyt töitä OperArtin puolella kiireeksi asti, mutta sain myös laulaa elokuussa Eurajoen Bel Canto – festivaaleilla lempisäveltäjäni Wagnerin musiikkia.

Anttila sai Eurajoen esiintymisestään loistavat arvostelut, ja mm. Matti Lehtonen kirjoitti blogiarvostelussaan (9.9.2021): “Tenori Jyrki Anttila ei viime aikoina ole kovin suuresti päässyt tekemään työtä omimman oopperaohjelmistonsa parissa, siis saksalaisen romantiikan. Tappio on kuitenkin kertynyt kuulijoiden kontolle – Anttila oli nimittäin Siegmundina suorastaan sensaatiomaisen hyvä.”

Kokenut tenori pääsee myös tekemään historiaa maaliskuussa Eurajoella laulaessaan ensimmäisenä suomalaisena tenorina Wagnerin Siegfriedin roolia.

Jyrki Anttila on toiminut näyttämötaiteen parissa yli 30 vuotta.

Maailman kantaesitys Raatteentie-oopperasta

Anttila on myös tuottamassa pitkäaikaista ideaansa; maailman kantaesitystä Raatteentie-oopperasta.

–Raatteentien tapahtumat ovat mielestäni erinomaisia aiheita oopperalle, ja nyt olemme saaneet tuotannon käynnistettyä. Maailman kantaesitys pidetään Suomussalmen kesäteatterilla pe 1.7.2022 klo 17.00 ja la 2.7.2022 klo 14.00. Sain libretistiksi erinomaisen kirjailijan Panu Rajalan ja sävellystyöhön mukaan säveltäjä Uljas Pulkkiksen,Anttila kertoo.

Anttilaa voi kuulla seuraavan kerran Taipaleenjoki-oopperassa Mikkelissä la 6.11.2021 klo 14.00, Kajaanissa su 7.11.2021 klo 14.00, Lohjalla su 14.11. klo 14.00, Helsingissä la 27.11. klo 14.00 ja Tampereella su 28.11. klo 14.00.

OperArtin tulevat esitykset, lipunmyyntipaikat, ja esityspaikkakunnat voi katsoa OperArtin verkkosivuilta.

Jyrki Anttila sai Suomen näyttämötaiteen kultaisen mitalin.