Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

Suomi Gymnaestrada ja Voimistelupäivät 7.-10.6.2018

lohja, voimisteklubi, voimistelu

Voimisteluklubi Lohja kisamatkalla

Voimistelun Suomi Gymnaestrada oli kesän suurin voimistelutapahtuma, ja se keräsi Turkuun noin 10 000 voimistelijaa esiintymään, kilpailemaan ja nauttimaan mukavasta yhdessäolosta. Voimisteluklubi Lohjasta tapahtumaan osallistui 74 voimistelun ystävää.

 

Torstai

oznor

Akrobatiavoimistelun kilpailut aloitettiin 2 luokan parien ja triojen kilpailulla. Näihin sarjoihin Lohjalta osallistui yhteensä yhdeksän kokoonpanoa. Tasaisessa kilpailussa parhaiten lohjalaisista menestyivät 2 luokan triojen yli 13v. sarjassa Janna Flinkman, Lilia Pihlström sekä Sanni Tarkki sijoittuen hopealle ja samalla avaten Voimisteluklubin mitalitilin. Tyttöjen suoritus oli paras mitä heiltä on kauden aikana nähty, kaikki meni nappiin, iloitsee valmentaja Iina Erolahti. 2 luokkaan osallistuivat myös Ellen Vainio ja Jemina Koponen, Sara Hyvärinen ja Noona Turunen, Venla Lahtinen ja Aada Luola, Isa Järvinen ja Lotta Salovaara, Jasmine Juolahti ja Lilli Lindgren, Henni Väänänen, Nea Hörman ja Katrina Kuningas, Tytti Lindberg, Emilla Karhu ja Tuuli Karhu sekä Elsa Hokkanen, Ellen Wirlander ja Lotta Hokkanen.

cof

Akrobatiavoimistelun osalta päivään mahtui myös 1 luokan kilpailu, jossa nuorempien parien sarjassa Lila Luola ja Mia-Ly Somer voimistelivat hopeaa.

Telinevoimistelussa B-luokan vanhemmissa kilpaili Janette Koponen IV-kategorian pisteille.

Päivä huipentui tapahtuman avaukseen klo 18. Avajaisohjelmassa Kupittaan kentillä nähtiin mm. esityksiä ja tehtiin naruhyppelyn Suomen ennätys. Ohjelman jälkeen iloinen joukko voimistelijoita suuntasi kulkunsa kohti Turun keskustaa. Kulkue johdatti voimistelijat Turun Tuomiokirkolle, jossa esiintyi Alex Mattson.

 

Perjantai

Akrobatiavoimistelussa oli akropuukilpailuiden vuoro, nämä sarjat kilpailtiin ulkona Vähätorin lavalla (1lk) ja Tuomiokirkon lavalla (2 ja 3 lk). Voimisteluklubin Fanny Värri aloitti aamulla 1 luokan kilpailulla sijoittuen loistavasti ensimmäiselle sijalle!

Kilpailun jälkeen tytöt suuntasivat kohti Tapahtumatoria Kupittaalle ja äidit kiiruhtivat harjoittelemaan omaa kenttänäytösohjelmaansa Veritas-stadionille.

Seuraavaksi vuorossa oli akropuun 3 luokka, jossa Linda Oksanen jatkoi voimisteluklubin mitaliputkea sijoittumalla toiseksi.

cof

Telinevoimistelun puolella B-luokan nuoremmissa seuraa edusti Ida Kangas. Idan loppupisteet ylsivät III-kategoriaan.

C-luokan vanhemmissa Nella Kuosmanen voimisteli upeasti IV-kategorian pisteille ja Sofia Rahikka sai II-kategorian pisteet.

E-luokan vanhemmissa Camilla Badermann jäi neliottelussa 0,30 pisteen erolla neljänneksi. Oosa Tahvanainen oli 8., Enni Salimäki 9. Ellen Badermann 11. ja Minea Metsäranta sijalla 12.

Camilla voimisteli puomilta hopeaa, pistein 10.75. Enni puomilla hienosti neljäs pistein 10.55.

E-luokan nuoremmissa Henniina Närhi voitti kultaa hypyssä pistein 12.50 ja  Elsa Norrby voimisteli pronssia permannolta pistein 11.50.

Elsa sijoittui upeasti neliottelun yhdeksänneksi yli viidenkymmenen voimistelijan joukosta.

Kilpailuun osallistui myös Lotta Tenkanen, Laura Selin, Ilona Blomberg ja ensimmäistä kertaa E-luokassa voimistellut Olivia Sevón.

Perjantai-ilta päättyi F-luokan vanhempien kilpailuun, jossa Voimisteluklubi Lohjan Veera Vilkkilä voitti upeasti neliottelun kultaa 2,45 pisteen erolla toiseksi tulleeseen.

Veera sijoittui hypyssä jaetulle pronssille, nojapuilla neljänneksi sekä puomilta ja permannolta kultamitali kaulaan. “Kova työ palkittiin, Veera onnistui upeasti näissä kilpailuissa”, iloitsi valmentaja Niina Vuorela.

Nuppu Gillberg oli F-luokan neliottelun 8., puomilla Nuppu voimisteli viidenneksi.

Milja Karttunen permannolla hienosti sijalla 7. ja neliottelussa 9.

Lauantai

Akrobatiavoimistelun viimeisenä kilpailupäivänä vuorossa olivat 3 ja 4 luokkien parit ja triot. Aamun 4 luokkien kilpailussa nähtiin molemmilta lohjalaispareilta ehjät suoritukset. Seela Vilkkilä ja Helmi Österberg sijoittuivat kilpailussa toiseksi sekä Sara Stenbacka ja Veera Vilkkilä kolmanneksi.

Illan 3 luokan kilpailuun lähdettiin jännityksen sekaisin tuntein, saako akron huikea mitaliputki edelleen jatkoa. Puhtaalla suorituksella, ensi kertaa 3 luokassa kisanneet, Fanny Värri ja Josefiina Linnakoski nousivat hopealle. Maya Hermensin ja Nenna Karhun pronssimitali nosti akrotyttöjen mitalimäärän kahdeksaan. Kolmannessa luokassa kilpailivat myös Sara Pettersson, Linda Oksanen ja Nilla Lindroos. “Meillä on ollut todella onnistunut kausi akrossa kaikin puolin. Ahkera harjoittelu on tuottanut onnistumisia kilpailuissa ja voimistelijat ovat menneet hurjasti eteenpäin. Tästä on hyvä siirtyä kohti uutta kautta ja uusia tavoitteita” Akrobatiavoimistelun lajivastaava Pauliina Vastamäki summaa.

sdr

Lauantai aamuna telinevoimistelun C-luokan nuoremmissa voimisteli Emmi Kiviniemi, Helli-Noora Poutiainen, Helga Pasma ja Miira Sundqvist.

D-luokan nuoremmissa Elli Jokinen kilpaili ensimmäistä kertaa D-luokassa II-kategorian pisteille.

Maajoukkuelinjan 2-luokassa Sara Stenbacka sijoittui neliottelussa jaetulle 14.sijalle pistein 46.75.

Sunnuntai

Sunnuntaina telinevoimistelijat osallistuivat vielä E-luokan joukkuekilpailuun, jossa perinteisesti Voimistelupäivillä pukeudutaan jonkin teeman mukaisesti. Voimisteluklubi Lohjan voimistelijat olivat turisteja, matkaoppaanaan valmentaja Emma Davidsson. Joukkueeseen kuului Ilona Blomberg, Elsa Norrby, Lotta Tenkanen, Oosa Tahvanainen, Milja Karttunen, Laura Selin, Minea Metsäranta, Nuppu Gillberg, Ellen Badermann, Henniina Närhi ja Camilla Badermann.

Joukkue sijoittui upeasti kuudenneksi yhteensä neljäntoista joukkueen joukosta. Joukkuekilpailun voiton vei Tampereen Voimistelijat.

Gymnaestrada huipentui Tunne Liike-kenttänäytökseen, jossa esiintyi yli 5000 voimistelijaa. Voimisteluklubin 12 tyttöä esiintyivät voimistelupäivien kenttäohjelmassa “Voimistelu on kotini” ja 10 voimisteluäitiä Ilon Myrsky – ohjelmassa. Ohjelmia on seurassa harjoiteltu koko kevät. Kokemuksena osallistuminen suureen näytökseen oli sekä voimistelijoille, että vanhemmille mieleenpainuva. Olemme kiitollisia saadessamme kokea tämän mahdollisuuden, kommentoivat esiintyneet voimistelijat. Päätösjuhla on nähtävillä Yle Areenassa.

Matkalla mestariksi -projekti

Voimisteluliiton Matkalla mestariksi -leiritys järjestettiin uudistetussa konseptissa Turussa Suomi Gymnaestradan yhteydessä 7.-10.6.2018. Leirille koottiin huippuvoimistelijoita ikäluokista 2002,2003 ja 2004. Matkalla mestariksi-projektin vastuuohjaajina toimi Tuisku Saarinen ja Hanna Lehtilä ja lisäksi tiimissä toimivat NuVo porukasta Elsi Tahvanainen, Venla Karttunen ja Nora Heikura. Kaikki viisi Voimisteluklubi Lohjasta.

Riikka Hormu toimi Voimisteluliiton puolelta projektipäällikkönä. “Yhdessä Riikan kanssa suunnittelimme leirin aikataulun ja sisällön. Leirin tavoitteena on tukea urheilijaa huipulle pääsyssä ja lisätä voimistelulajien yhteisöllisyyttä.

Neljän päivän leirillä voimistelijoiden ryhmäytymisestä vastasi pääosin NuVo tiimi. Kuljimme koko tapahtuman yhtenä ryhmänä yhtenäisissä vaatteissa. Leiripäivät olivat tiiviitä, sillä ohjelmaa oli joka päivälle mm. tapahtumatanssin ja sunhyppy esitysten opettelua, somekoulutusta, muotinäytöksiä, huippu-urheilija tapaamisia sekä näytöksiä”, kertoo Tuisku Saarinen.