Virkkalassa pääsee jälleen nauttimaan Lohjan Taideyhdistyksen jäsenten käden jäljestä. Yhdistyksen syysnäyttely on esillä Kässän talossa 12.10.–23.10. Vuodenaikaan sopien näyttelyn teemana on syystalkoot. Odotettavissa onkin syysaiheisia teoksia, mutta myös paljon muuta.

Katja Närhi Lohjan Taideyhdistyksestä kertoo, että näyttely on tällä kertaa seuran jäsenille maksuton, jotta mahdollisimman moni innostuisi tuomaan töitään esille. Jokainen sai ehdottaa näyttelyyn kahta teosta, joista ainakin toinen laitettiin esille. Moni innostuikin, sillä esillä on yhteensä 65 teosta 41:ltä taiteilijalta.

–Halusimme madaltaa kynnystä, jotta mahdollisimman moni taiteen saralla vasta aloittelevakin uskaltaisi tuoda töitään esille, Närhi sanoo.

Hän rohkaisee yleisöä tulemaan rohkeasti näyttelyyn.

–Kaikki ovat tervetulleita. Jotkut kokevat näyttelyt elitistisiksi, mutta tänne ei ole kynnystä tulla, vaikkei olisikaan erityinen taiteentuntija. Meillä käy kaikenlaisia taiteesta kiinnostuneita ihmisiä, joista osa haluaisi ehkä itsekin aloittaa kuvataiteen harrastamisen. Toisten teoksia katsoessa myös oma silmä kehittyy, kun näkee, miten joku toinen on teoksen rakentanut, Närhi sanoo.

Marja-Riitta Romanaisen teos Herkku vai myrkky.

Näyttelystä innostusta omaan harrastukseen

Taiteen ystäviä hemmotellaan Kässän talolla usein, sillä Lohjan Taideyhdistys järjestää siellä näyttelyn kolme kertaa vuodessa.

–Monilla paikkakunnilla taideyhdistys pitää yhden näyttelyn vuodessa, mutta me olemme vuokrasopimuksessamme sitoutuneet järjestämään kolme näyttelyä, jotta saamme käyttää Kässän talon yläkertaa, Närhi kertoo.

Yleisö on löytänyt näyttelyt varsin kiitettävästi.

–Näyttelyitä ihan odotetaan, Närhi iloitsee.

–Ensin oli korona ja nyt tämä valitettava sota. Ehkä ihmiset hakevat taiteesta myös lohtua ja kauneutta, hän pohtii.

Korona-ajan tuoman tauon jälkeen yleisö onkin jälleen löytänyt paikan päälle näyttelyihin. Muutamat teokset ovat ihastuttaneet kävijöitä niin kovasti, että ne ovat löytäneet heidän luotaan uuden kodinkin. Närhi iloitsee myös siitä, että näyttelyt innostavat aina jokusen uuden taiteen harrastajan tarttumaan kynään tai siveltimeen.

–Näyttelystä voi saada inspiraation ja uskaltautua lähtemään kurssille. Aina joku innostuu, melkein joka näyttelyn jälkeen olemme saaneet uuden jäsenen seuraan.

Tällä hetkellä Lohjan Taideyhdistys järjestää Kässän talolla akvarellilauantain kerran kuussa ja elävästä mallista piirtämistä joka toinen lauantai.

Syystalkoot-näyttely on esteetön ja sinne on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna ke-pe klo 14.00–18.00 ja la-su klo 12.00–16.00.

SMS

Riitta Lehtosen teos Tyttö ja kitara.