Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseura ry osallistuu Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikkoihin järjestämällä Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa näyttelyn sekä maalaustaidetta pohtivan keskustelutilaisuuden.

Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta tänä vuonna. Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1 300. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi ja harjoittaa näyttelytoimintaa.

Lokakuussa 2019 taidemaalausta tuodaan esille ympäri Suomea. Kaiken kaikkiaan 17 eri paikkakunnalla järjestetään alueella asuvien Taidemaalariliiton jäsenten näyttely tai muu taidemaalaukseen liittyvä tapahtuma paikallisten taiteilijaseurojen tai muiden paikallisten kuvataidetoimijoiden järjestämänä. Nämä tapahtumat yhdessä muodostavat Taidemaalariliiton juhlanäyttelyviikot. Juhlanäyttelyviikkojen ohjelmaa järjestetään seuraavissa kunnissa: Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Järvenpää, Loviisa, Porvoo, Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Juhlanäyttelyviikot luovat laajan kuvan nykymaalaustaiteen monimuotoisuudesta ja tuovat maalaustaiteen lähelle katsojia eri paikkakunnilla. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumat ja näyttelyt tuovat näkyvyyttä eri puolilla Suomea työskenteleville Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoille ja erialueiden taidetoimijoille sekä nostavat esiin valtakunnallisen yhteistyön merkittävyyttä.

Arvid Hedinin teos.

Juhlanäyttelyviikot Lohjalla

Taidemaalariliiton juhlavuoden kunniaksi Länsi-Uudenmaan Taiteilijaseura on kutsunut kaksi taidemaalaria pitämään näyttelyn Linderinsalissa Lohjalla. Taidemaalarit ovat Lotta Ingman ja Arvid Hedin Vihdistä. Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 3.10. kello 18.00–20.00. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki maalaustaiteesta kiinnostuneet. Näyttely on esillä 30.10. saakka ja avoinna arkisin kello 9.00–20.00 sekä lauantaisin kello 10.00–15.00

Näyttelyn yhteydessä Linderinsalissa järjestetään lauantaina 19.10. kello 13.00–15.00 Keskustelua maalaustaiteesta -tilaisuus, jonka juontaa taiteilija Pekka Kainulainen. Näyttelyyn ja keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lotta Ingmanin teos.