Eero Siitosen maalauksia Lohjansaaren kulttuurimaisemista on parhaillaan esillä Lohjansaaren seurantalolla. Esillä on yhteensä 25 maalausta Pyölin, Saarenpään, Mailan, Hermalan, Jalassaaren ja Ahtialan kylistä. Teosten aiheet kumpuavat osittain tekijän maaseudulla asutun lapsuuden mielenmaisemista Nurmijärveltä, mutta ovat tunnistettavia Lohjansaaren maisemia, jotka ovat tulleet Siitoselle tutuiksi vapaa-ajan asukkaana Pyölin kylässä parin vuosikymmenen aikana.

Suurin osa näyttelyn maalauksista on talvisia maisemia, joissa näkyy saaren ja saariston pihapiirejä, merkittäviä rakennuksia, omenapuutarhoja lumikukassa sekä valon ja varjon leikkiä lumessa, kyläteillä ja laduilla. Maalauksissa on esitetty myös agraarikulttuuria ja sen muutosta.

Näyttely on avoinna Lohjansaaren seurantalolla (Pietiläntie 2) to 23.6. klo 17-19, la 2.7. klo 10-13 (kesätorin yhteydessä), la 16.7. klo 10-13 (kesätorin yhteydessä) ja la 30.7 klo 10 alkaen (Lohjan saaristopäivän yhteydessä). Lisäksi taulut ovat esillä seuraavien tapahtumien yhteydessä: ke 6.7. klo 19 Kaikki laulaa Seurantalolla ja ke 20.7. Ruuskanen-Railio Klubi: Laura Voutilainen klo 18 ja 20.30.

Kulttuurimaisema Hermalasta.