Osa flamencon erityiskoulutusryhmäläisistä.

 

Tanssikoulu Un Dos Tresin kevätnäytökset tanssittiin Laurentius-salissa 27.5. Näytöksiin huipentui jo tammikuussa alkanut harjoittelu. Esityksistä löytyi sekä vauhtia että herkkyyttä. Muutama herätti ajatuksiakin, kuten kiireestä kertova street dance -esitys.

Lavalla nähtiin kaikenikäisiä tanssijoita pienistä lapsista lähtien. Tanssin ja esiintymisen ilo loisti heidän kasvoiltaan. Hellyttävimpiä olivat pienimmät esiintyjät, joiden kasvoilla näkyi yhdistelmä ujoa hymyä ja tanssin riemua jännityksestä huolimatta. Myös esiintymisasuihin oli jälleen panostettu, kuten tanssikoulujen näytöksissä yleensäkin. Näytös kertoi myös tanssikoulun laajasta tarjonnasta; tanssilajeina ovat mm. baletti, nykytanssi, latinoshow, flamenco, street dance, voguing, showtanssi, rumbita, reggaeton ja salsa.

Näytökseen sisältyi myös tunteikkaita hetkiä ja luopumisen kyyneliä, kun koulun perustaja Kirsi Kannas ilmoitti henkilökohtaisten syiden vuoksi vetäytyvänsä tanssikoulun toiminnasta ja jättävänsä koulun kokonaan nykyisen johtajan Eveliina Luoman haltuun.

-Olet Eveliina mahtavasti jatkanut koulun toimintaa ja uskon, että niin tulee jatkumaan tulevaisuudessakin. Syvällä sydämessäni teillä on aina paikka, vaikka nyt tulee ainakin taukoa. Olen silti aina hengessä mukana, Kannas sanoi.

-Olet ollut meille kuin toinen äiti, jolle voi kertoa ilot ja murheet, koulun oppilaat kiittelivät Kannasta.

Baletti tasot 2-3: Mea Komulainen, Leena Saarinen, Nelli Nykänen, Sohvin Pohjoisvirta, Annisofia Verronen, Helmi Hauta-Aho ja Elli Naukkarinen.

 

Tanssin hurmaa

Un dos tresiltä löytyy paljon ahkeria tanssin harrastajia. Helmi Lilja ja Ronja Talala ovat tanssineet pienestä saakka. Viikossa tanssitunteja kertyy monta, sillä Lilja tanssii mm. salsaa, commersialia reggaetonia, street dancea, nykytanssia, showtanssia ja voguigia ja Talala mm. flamencoa, commersialia, rumbitaa ja street dancea.

-Määrä on noussut, kun olen innostunut uusista lajeista, toteaa Lilja.

Tanssi rentouttaa.

-Tanssiessa vapautuu muista asioista ja ajattelee vain tanssia, kertoo Talala.

-Tanssiminen on myös itseilmaisua. Jos joku asia harmittaa, sen voi purkaa tanssilla, sanoo Lilja.

Heidän lempi tanssilajejaan ovat mm. commersial ja street dance.

-Ne ovat niin meneviä, perustelee Lilja.

-Koreografiat ovat myös visuaalisia, joten niitä on kiva tanssia, sanoo Talala.

Pitkästä tanssikokemuksesta huolimatta heitä jännittää ennen esitystä. Kevätnäytöksessä heidät nähtiin monta kertaa lavalla eri ryhmien mukana.

-Aina jännittää vähän, mutta sitten ainakin antaa kaikkensa, toteaa Lilja.

He rohkaisevat muitakin kokeilemaan tanssia ja kehuvat ilmapiiriä Un dos tresissä.

-Siellä on ihania ihmisiä. Siksi tanssiminenkin on varmaan niin mukavaa, pohtii Lilja.
Kevätnäytöksen yhteydessä myös palkittiin tanssijoita. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen saivat Eeri Heiskanen, Sandra Hendriksson, Siiri Kangas, Helmi Lilja, Aino Malmberg, Veronika Malmelin, Ronja Piispanen, Minna Savela, Anni Siivonen, Regina Virolainen ja Tuulia Vuorinen. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän suorittamiseen vaaditaan 500 tuntia tanssia.

-Olette osoittaneet mieletöntä sisukkuutta, taiteellisuutta ja tanssin iloa ja intoa, kehui Kannas.

Ronja Talala (vas) ja Helmi Lilja harrastavat monia eri tanssilajeja.

 

Kohti kesää ja syksyä

Un dos tresin kesäkausi on jo alkanut ja se jatkuu juhannukseen saakka. Tarjolla on flamenco- ja rumbitakurssi aikuisille sekä viikkotunteina zumba®️ ja Rumbita Fuerte.

Syksyllä on luvassa paljon uusia alkeisryhmiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Pienen tauon jälkeen mm. parisalsan ja aikuisbaletin alkeet palaavat lukujärjestykseen. Yksi syksyn uutuus on myös uusi nykytanssin erityiskoulutusryhmä, johon haetaan vuosina 2009-2011 syntyneitä lapsia.

Myös opettajakuntaan tulee lisää väriä, kun joukkoa saapuvat tulevalla lukuvuodella vahvistamaan mm. Crista Ropponen (katutanssit) ja Marja Rautakorpi ja Joanna Gefwert (flamenco). Syyskauden tunnit alkavat 12.8.

SMS

Nuorten voguing -ryhmä.