Kesän viikko-ohjelma, Lohjan matkailukartta ja Sammatin kesätapahtumien esite.

 

Lohjalla on luvassa jälleen monenlaista kesäohjelmaa näyttelyistä tapahtumiin. Aurlahtipäivä järjestetään 17.7. Aurlahden rannassa. Samaan aikaan käynnissä on myös nuorten Zoom8-luokan purjehduksen MM-osakilpailu (Kisakeskus Aurlahdessa 16.7.-21.7.). Lohja Soi festivaali pidetään 6.8.-18.8. Luvassa on upeita konsertteja eri paikoissa. Laurinpäivä ja Torilla tavataan Lohja soi -ilmaiskonsertti pidetään 11.8. Lohjan torilla. Kävelykatukokeilu järjestetään 11.8.-26.8. Lohjan keskustassa Paikkarinkadun ja Kauppakadun välisellä alueella.

Jälleen on julkaistu myös viikko-ohjelmasta, josta löytyy tekemistä kesän jokaiselle päivälle. Siihen on merkitty esimerkiksi liikuntaa puistojumpasta melontakokeiluihin, Lohjan Pyhän Laurin kirkon esittely, frisbeegolfin viikkokilpailut, Karkalin luonnonpuiston opastetut kierrokset, Lohjan kesän iltamat, näyttelyitä sekä kahviloiden kuvauksia ja aukioloaikoja.

-Viikko-ohjelmaa on tehty lähes kymmenen vuotta ja viime vuosina myös englanniksi. Viikko-ohjelma on pidetty, koska siitä voi helposti tarkistaa mitä voi tehdä juuri sinä viikonpäivänä, kun itsellä on aikaa, kertoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala.

Tämän kesän uutuuksia ovat mm. Karkalin luonnonpuiston opastetut luontoretket, Tytyrin Elämyskaivoksen englannin ja ruotsinkieliset kierrokset sekä läskipyörien vuokraus ja opastetut läskipyöräretket. Osa Lohjan kesätapahtumista vetää väkeä kauempaakin.

Harrastuspohjaiset tapahtumat esimerkiksi liikuntapuolella vetävät alan harrastajia kauempaakin. Myös suuremmat yleisötapahtumat, kuten Aurlahtipäivä, Lohja Soi sekä Koivu ja Tähti -konserttisarja tuovat muualta porukkaa. Kansainvälisiä matkailijoita taas vetävät Tytyrin Elämyskaivos, mökkimajoitus ja järvi- sekä luontoaktiviteetit, Ermala kertoo.

Lohjan matkailukartta esittelee laajasti alueen matkailukohteita mm. taiteen, kulttuurin historian ja luonnon osalta. Myös siitä löytyy tapahtumia ja kahviloita sekä ravintoloita.

Sammatti on Lohjalla tunnetusti rikasta kulttuuriseutua, josta on julkaistu myös tänä kesänä oma esitteensä. Siihen on koottu Sammatin alueen näyttelyt, tapahtumat ja nähtävyydet. Esimerkiksi Miinan mökissä on näyttelyjä koko kesän ajan, 1.7. vietetään Sampojuhlaa, 15.7. Heinjoki-juhlaa ja 11.8. Sammatin järvipäiviä. 7.7.-8.7. pidetään videokuvauskurssi ja musiikkitapahtumia ja konsertteja on luvassa heinäkuun alusta elokuun alkuun.

Matkailun neuvontapiste osoitteessa Laurinkatu 50 on avoinna elokuun loppuun saakka ma-pe klo 9-17 ja lauantaisin klo 10-15.

SMS